Het bouwvallige pand aan de Prins Bernhardlaan ging vorige week snel tegen de vlakte. Inzet: het gebouw, omvattende twee winkelpanden, werd de laatste maand met hekken afgezet.
Het bouwvallige pand aan de Prins Bernhardlaan ging vorige week snel tegen de vlakte. Inzet: het gebouw, omvattende twee winkelpanden, werd de laatste maand met hekken afgezet. Pieter Vane

Pand Prins Bernhardlaan ging snel tegen de vlakte

28 december 2021 om 11:30 Nieuwbouw

VEENENDAAL Bij elkaar genomen duurde het nog geen dag voordat het pand aan de Prins Bernhardlaan vorige week plat ging. De sloop begon begin vorige week, van achteruit het pand naar de weg toe. Eerder al was het asbest verwijderd.

Het was ook behoorlijk bouwvallig en vormde zelfs een gevaar voor de omgeving. Verschillende scheuren maakten de al geruime tijd leegstaande woon- en winkelpanden behoorlijk wankel. 

In de panden hebben verschillende ondernemingen gezeten. Dat waren in de afgelopen 25 jaar onder meer een stomerij, hoedenwinkel, een schoenenzaak (orthopedisch) en een hondentrimsalon. De schoenmaker verkaste later naar het Verlaat om naast het Chinees restaurant zijn intrek te nemen.

In de jaren negentig was in één van de panden ook de werkruimte/ateliervan de Veenendaalse designkunstenaar Hank Kwint die decennia later met zijn rode Kliko-strandstoel furore zou maken. De uitklapbare stoel, gebaseerd dus op de Kliko die weer door een internationaal opererende Veenendaalse onderneming op de markt is gebracht, werd later aangekocht door het Museum Veenendaal. Zijn creaties op het gebied van verlichting zijn vermaard.

Omdat het gebouw strak langs het fietspad was gelegen en er dus gevaar voor passanten ontstond, stuurde de gemeente de eigenaar bericht dat het gebouw zo snel mogelijk moest worden afgebroken en dat er op veilige afstand hekken geplaatst moesten worden. Dat gebeurde ook zo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie