Het gebied waar Groenpoort gebouwd zal worden op archiefbeeld.
Het gebied waar Groenpoort gebouwd zal worden op archiefbeeld. Aart Aalbers

Gemeente op weg naar een collectieve warmtevoorziening voor Groenpoort

22 december 2021 om 15:00 Politiek

VEENENDAAL In Veenendaal-oost is het derde en laatste deelgebied in voorbereiding. Na Buurtstede en Veenderij wordt over een tijdje in Groenpoort gebouwd. Voor het zover is, moet veel geregeld worden. Onder meer hoe de woningen straks verwarmd moeten worden, rekening houdend met de hoge duurzaamheidsambities van de gemeente. Het college stelt nu voor om DEVO ook voor Groenpoort een energiesysteem aan te laten leggen en te laten exploiteren. 

In de afgelopen periode startte de gemeente een aanbestedingsprocedure. Er werd geen partij gevonden die voldeed aan alle gestelde voorwaarden. ,,Er moest een alternatief worden gevonden”, aldus de gemeente. ,,Ook omdat op korte termijn wel gestart moet worden met de aanleg. De aanleg van een energiesysteem kost tijd en de bouw van Groenpoort willen we, gezien de woningnood, niet vertragen.”

DEVO staat voor Duurzame Energie Veenendaal-oost en is al sinds de eerste bouw het energiebedrijf voor de wijk. Inmiddels is de situatie rond DEVO ook veranderd. Het bedrijf is sinds kort volledig in eigendom bij de gemeente als 100 procent aandeelhouder. Dit maakt volgens de gemeente de weg vrij om te kiezen voor DEVO als leverancier van het energiesysteem voor Groenpoort. De komende periode zal het bedrijf samen met de betrokken partijen werken aan een concreet voorstel op basis waarvan definitief de keuze voor DEVO gemaakt kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie