Afbeelding
Fotostudio7 Veenendaal

Veenendalers wippen massaal tegels uit hun tuin

5 oktober 2021 om 12:38 Natuur en milieu

VEENENDAAL Heel veel stoeptegels, klinkers en ‘onderhoudsarme’ tuinen hebben in het afgelopen half jaar plaatsgemaakt voor groen. Er zijn ruim anderhalf miljoen tegels gelicht in heel Nederland. En Veenendalers wipten met z’n allen maar liefst 45.870 tegels uit de grond, goed voor een vierde plek op het NK Tegelwippen. 

Veenendaal deed van 30 maart tot en met 30 september mee aan de uitdaging door zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Wethouder Engbert Stroobosscher is trots op het resultaat. ,,Dit is de eerste keer dat we meedoen. En dan meteen in de top vijf staan, dat is een hele prestatie. We hebben gemerkt dat het NK Tegelwippen niet alleen een ludieke strijd is, maar ook een initiatief met maatschappelijke waarde en langdurige impact.”

TEGELTAXI Het afgelopen half jaar werd er tweemaal een tegelcontainer ingezet waar inwoners kosteloos hun tegels mee konden afvoeren. En cliënten van De Bombardon van Reinaerde, werkplek voor mensen met een beperking, reden met de Tegeltaxi, die inwoners konden bellen om een kleine hoeveelheid tegels te laten ophalen. Als bonus kregen alle tegelwippende inwoners een waardebon voor planten van Tuincentrum De Wildernis. 

,,Omdat meer dan 60 procent van de oppervlakte van Veenendaal privébezit is en wij inwoners opriepen om te ontstenen en te vergroenen, wilden wij dat onze inwoners hun tegels dan ook kosteloos kwijt konden. En dat is goed gelukt. Het liep storm bij de containers en ook de Tegeltaxi heeft met regelmaat gereden”, aldus wethouder Stroobosscher. ,,En volgend jaar doen we gewoon weer mee. De manier waarop, daar gaan we de komende maanden over nadenken. Voor nu willen we alle inwoners bedanken die hun tuin vergroend hebben. Petje af.”

Op nk-tegelwippen.nl/tegelstand is eindstand van alle 81 deelnemende gemeenten te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie