Afbeelding
Pixabay

Wethouder: ‘Grens oprekken voor laptop in minimaregeling’

17 december 2021 om 10:40 Politiek

VEENENDAAL Mensen met kinderen die gebruik maken van de minimaregeling krijgen meer budget voor een computer. ,,Alle Veense leerlingen moeten mee kunnen doen. Zij mogen geen hinder ondervinden door de financiën thuis’’, meent wethouder Dylan Lochtenberg.

De gemeente heeft veel regelingen voor gezinnen met een inkomen rond het minimum. Eén daarvan is het kunnen aanschaffen van een computer voor onder andere school. ,,Anno 2021 hebben kinderen op school echt een computer of laptop nodig. Zeker voor de middelbare school, maar ook andere sociale activiteiten. Hiervoor kennen we in Veenendaal een vergoeding in de regelingen van vijfhonderd euro. Voor de meeste gevallen was dit genoeg.’’ 

Maar de gemeente merkt dat scholen hier verschillend in staan. Soms is een computer niet verplicht, maar wel nodig. ,,Dan is 500 euro genoeg. Ook voor de scholen waar deze verplicht is, maar je er zelf één mag kiezen.’’

DUURDER Het college voelde zich nu geconfronteerd met de categorie school waar leerlingen verplicht zijn een laptop via de school te kopen. ,,Hier zit wel gelijk een verzekering en extra garantie in, maar deze laptops zijn een stuk duurder. De apparaten kosten tot 750 euro. Hier is op het gemeentehuis intern over geworsteld.’’ De verordening stelde een grens, maar voor onvoorziene situaties kan Veenendaal ruimte scheppen met de toepassing van de hardheidsclausule Integrale verordening. 

,,Daarom willen we nu de grens oprekken tot 750 euro eens in de vier jaar voor een computer of laptop. Wel gaan we met de scholen in gesprek of deze duurdere apparatuur echt nodig is. En graag zouden we met de sociaal bewogen ICT sector zien dat er een samenwerking komt met het onderwijs’’, besluit Lochtenberg. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie