Afbeelding
Pixabay

Leasefietsen aanbieden mag op bedrijventerrein

16 december 2021 om 14:40 Politiek

VEENENDAAL Lokaal Veenendaal wil weten of de gemeente een gelijk speelveld in mobiliteitsoplossingen kan aanbieden. De Vallei Auto Groep (VAG) is nu de enige convenantspartner van Regio Foodvalley in de mobiliteit. Maar het college laat in haar antwoorden weten dat er geen exclusiviteitsbeginsel per branche van toepassing is.

De VAG heeft een lease-aanbieding ontwikkeld voor de fietsstimulatiecampagne van Regio Foodvalley. ,,Ook andere partijen staat het vrij om een aanbieding hiervoor te maken. De Vallei Auto Groep biedt hiervoor een leaseregeling aan, waarbij het niet gaat om de verkoop van fietsen”, laat het college de partij weten. Zij is tevens van mening dat van exclusiviteit geen sprake is, omdat ook andere bedrijven kunnen bijdragen aan Fietsvalley. 

Lokaal Veenendaal vraagt zich af of Veenendaal niet beter het gelijkheidsbeginsel moet betrekken. Burgemeester en wethouders laten weten dat het in dit specifieke geval gaat om een dienst om zakelijk een fiets te leasen. De verkoop en levering van de fiets verloopt via de aangesloten fietshandelaren. Het leveren van deze dienst is volgens het college niet in strijd met het geldende bestemmingsplan op bedrijventerreinen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie