Maurits Rangkouw overhandigt een cheque aan Tafelaar Tim Berens. Naast hem Henk de Man.
Maurits Rangkouw overhandigt een cheque aan Tafelaar Tim Berens. Naast hem Henk de Man. Govert Govers

TechTron steunt bomenactie Tafelronde 92

15 december 2021 om 11:08 Maatschappelijk

VEENENDAAL Het is bijna kerst en wie een rondje door Veenendaal maakt, ziet in veel huizen vrolijk opgetuigde kerstbomen staan. Een deel van die bomen werd aan de deur afgeleverd door de leden van Tafelronde 92, een club mannen die allemaal op een of andere manier verbonden zijn met Veenendaal.

Aan die verbinding geven ze vorm door zich, met hun daarvoor bestemde stichting, in te zetten voor goede doelen. Zo staken de heren afgelopen weken hun handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor hun project Plant a Tree. De opbrengst van de verkoop van Nordman bomen wordt geïnvesteerd in de het planten van bomen op schoolpleinen.

ONTMOETINGEN Eén van de Tafelaars is Tim Berens. ,,Tafelronde 92 komt één keer per maand bij elkaar”, legt hij uit. ,,Dat zijn mooie avonden! We zijn allemaal niet ouder dan 40 jaar en we werken in verschillende sectoren. Tijdens onze ontmoetingen komt er van alles ter tafel en we leren veel van elkaar. Zo nu en dan organiseren we een evenement.  Misschien ken je de Schuiteman Valley Run? Dat is één van onze manieren om Veenendalers op een leuke,  -in dit geval- sportieve, manier met elkaar in contact te brengen. We zetten ons graag in voor anderen.”

BEWUST ONDERNEMEN Daarin staan ze niet alleen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor veel ondernemers in Veenendaal een vanzelfsprekende keuze. Zo ook voor TechTron Groep, het bedrijf waar Henk de Man accountmanager is. ,,Een mooie actie, Plant a Tree! Wij hebben ook wel wat met kerstbomen”, zegt zijn collega Maurits Rangkouw met een lach. ,,De kerstbomen die het winkelhart van Veenendaal sieren, zoals deze op de markt bij de Oude Kerk, worden elk jaar door ons van lichtjes voorzien. Het leek ons een leuke link naar de actie van Tafelronde 92, vandaar deze cheque. Als we samenwerken, maken we Veenendaal steeds een beetje mooier en groener.”

BOMEN PLANTEN TechTron draagt 1000 euro bij aan het project Plant a Tree. Tim legt uit wat het inhoudt: ,,We willen graag een betere leefomgeving voor onze opgroeiende kinderen. Door bomen te planten op schoolpleinen, brengen we de natuur dichtbij de jeugd. We willen ze laten ervaren hoe belangrijk bomen zijn voor onze planeet. De school stelt een stukje grond beschikbaar en wij verzorgen de boom en het planten daarvan. Denk aan een boom die op het moment van planten zo’n vier meter hoog is. De school krijgt er lesmateriaal bij, zodat de leerlingen bij het hele proces betrokken kunnen worden. Bomen zijn de longen van de aarde, onmisbaar voor nu én voor de toekomst. Scholen die interesse hebben in een boom komen met ons in contact via onze site, www.rt92.nl.”

Als je jouw kerstboom op 12 januari inlevert bij een inzamelpunt van de gemeente, wordt de boom duurzaam verwerkt. ,,Misschien komt jouw kerstboom wel in de vorm van compost terecht bij een boom op het schoolplein. Dan is de cirkel weer rond. Mooi, toch? De Veense Tafelaars en TechTron Groep wensen je mooie feestdagen en een gezond, groen nieuwjaar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie