Afbeelding
Scoren in de Wijk

Meiden brengen kerstkaartjes rond in Franse Gat

9 december 2021 om 14:59 Maatschappelijk

VEENENDAAL Zes meiden van de Patrimoniumschool hebben woensdagmiddag zelfgeschreven kerst- en nieuwjaarskaartjes rondgebracht in de wijk het Franse Gat. Dat deden ze namens alle 150 kinderen van Scoren in de Wijk. ,,De reacties waren hartverwarmend.”

De meiden zijn deelnemers aan het project Scoren in de Wijk. ,,Ieder jaar verzinnen wij nieuwe activiteiten om de kinderen bij hun wijk te betrekken. Andere jaren vulden de kinderen zakjes met pepernoten en brachten die rond in de wijk”, legt Jaap Pilon van Scoren in de Wijk uit. 

,,Dit jaar hebben deze zes stoere lieve meiden, namens de 150 kinderen van Scoren in de Wijk, zestig kaarten geschreven met een lieve tekst”, zegt Pilon. ,,Zomaar! Omdat we lief voor elkaar willen zijn. Vervolgens hebben ze in drie straten, de WC Beeremansstraat, de Meester Doctor Schokkingstraat en de Klaas Katerstraat de kaarten bij willekeurige bewoners bezorgd.” 

De actie werd enorm gewaardeerd, legt Pilon uit. ,,De reactie van de bewoners was hartverwarmend. Ze waren zeer verrast door de mooie actie van de kinderen. Dit is precies de doelstelling van ons project Scoren in de Wijk: naar elkaar omkijken in de wijk.”

Scoren in de Wijk bestaat inmiddels zeven jaar en is door Wilco den Hartog en Jaap Pilon opgezet. ,,We worden gesteund door de gemeente Veenendaal, Patrimonium Woonservice en Sportservice en de kaartjes van deze actie werden gesponsord door Jumbo. Iedere woensdag organiseren wij sport- en sociale activiteiten voor de kinderen van zes basisscholen in vier wijken. Doelstelling is om de kinderen meer respect en verantwoordelijkheid bij te brengen in en voor hun wijk.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie