Afbeelding
Co Keulstra
Muziek in Veenendaal

‘Jedaja is een kinder- en tienerkoor waar iedereen van harte welkom is’

7 december 2021 om 07:34 Muziek

VEENENDAAL Wilna Sierksma is dirigent van kinder- en tienerkoor Jedaja. In januari 2007 richtte ze dit koor op in Ede. Het ging zo goed, dat ze in september 2015 ook in Veenendaal is begonnen met Jedaja. Met veel succes. Ondanks dat er soms kinderen iets anders gaan doen, melden er zich ieder jaar weer nieuwe enthousiaste deelnemers voor de gezamenlijke zang en beweging op het podium. 

door Co Keulstra 

,,Jedaja, wat de Here loven betekent, is een Christelijk koor waar iedereen van harte welkom is om samen te zingen over alledaagse dingen, zoals vriendschap, liefde, de Bijbel, en over elkaar”, vertelt Wilna over het koor. ,,In Ede repeteren wij op de dinsdag en in Veenendaal op de donderdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur voor de kinderen uit groep 3, 4 en 5 (KIDS), en van 16.45 tot 17.30 uur voor de kinderen vanaf groep 6 (YOUNG). We repeteren in Onder Ons aan de Fluitersstraat 26 in Veenendaal. Er worden nieuwe liedjes geleerd, muziekoefeningen gedaan en er wordt aandacht besteed aan mimiek en beweging. Dit alles gebeurt onder begeleiding van piano of CD.”

KERST Bij binnenkomst zitten de kinderen in een halve kring en ze studeren een nieuw liedje in. Daarna gaan ze op het podium liedjes zingen die straks met de kerstuitvoering te horen zullen zijn. ,,Als alles doorgaat ten minste”, zegt Wilna. ,,De coronapandemie steekt weer de kop op en we moeten afwachten of we wel met zijn allen mogen zingen en spelen op het plein voor Theater Lampegiet. Het zou zeer sneu zijn als alles werd afgelast.”

Julia is 11 jaar en zingt ook al vijf jaar bij Jedaja: “Ik zit op school, op zang (Jedaja) en op hockey. Dat is eigenlijk wel druk maar ik vind het erg leuk om te doen. En straks het optreden bij Theater Lampegiet, daar verheug ik mij op.” Ook Noa (11) zingt al vijf jaar in de groep. ,,Ik vind zingen leuk en ik oefen ook veel thuis. En het optreden vind nog het allerleukst.” 

MUZIKAAL Wilna is verder muzieklerares op de basisschool De Triangel in Lunteren en woont in Ede. ,,Ik heb altijd veel met muziek gedaan. Mijn vier kinderen zijn ook erg muzikaal. Ik dirigeer Jedaja in Ede en in Veenendaal. En in Ederveen heb ik ook nog het kinderkoor Hosanne. Voor Veenendaal heb ik eerst alle basisscholen en kerken benaderd en zo kreeg ik de leden. Dit is een leuke groep, ze zingen enthousiast en doen erg hun best bij het bewegen op het podium.”

,,Soms houden de kinderen ermee op en gaan iets anders doen, meestal iets van sport. Dat is prima natuurlijk”, zegt ze. ,,Er komen ieder jaar wel weer nieuwe kinderen die de zang leuk vinden. Ouders en andere volwassenen vinden het leuk om de kinderen te horen zingen. Het is soms aandoenlijk om te zien. Ik zou zonder muziek niet kunnen leven. Zelf speel ik op alt- en tenorblokfluit en geef ook privéblokfluitles aan kinderen en volwassenen.”

DOLFINARIUM Op 18 december was het de bedoeling om een muziekfestival te houden op het plein bij Theater Lampegiet. Daar zouden de kinderen van Jedaja ook optreden. Helaas is dit festijn afgelast vanwege de corona. ,,Regelmatig gaan we naar het Dolfinarium in Harderwijk om daar samen met vele andere koren op te treden”, vervolgt Wilna. ,,Na het optreden genieten de kinderen van een dolfijnenshow. Dit alles in een prachtige kerstsfeer. Helaas gaat het dit jaar ook niet door.”

Kinder- en tienerkoor Jedaja heeft twee cd’s met luisterliedjes gemaakt, getiteld: ‘Ik heb het’ en ‘Ik ben het’. De cd’s zijn voor 10 euro verkrijgbaar bij De Rank aan de Prins Bernhardlaan.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor het koor. Kinderen mogen eerst twee keer komen kijken voordat ze besluiten om lid te worden. Ouders kunnen hun kind aanmelden via de website www.kinderkoorjedaja.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie