Van links naar rechts; Hans Oosters (Commissaris van de Koning), Anita de Hart (Algemeen Directeur Fleurop) en burgemeester Gert-Jan Kats.
Van links naar rechts; Hans Oosters (Commissaris van de Koning), Anita de Hart (Algemeen Directeur Fleurop) en burgemeester Gert-Jan Kats. Buurman Fotografie

Fleurop ontvangt Predicaat Koninklijk

3 december 2021 om 08:18 Zakelijk

VEENENDAAL Een feestelijk moment voor Fleurop. Ter ere van haar 100-jarig bestaan heeft de bloemenspecialist donderdagmiddag het Predicaat Koninklijk ontvangen. De onderscheiding werd overhandigd door Hans Oosters, commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, in het bijzijn van burgemeester Gert-Jan Kats. Daarmee is Fleurop de derde organisatie in Veenendaal die zich Koninklijk mag noemen.

,,We zijn werkelijk vereerd”, laat Anita de Hart, algemeen directeur Koninklijke Fleurop Interflora Nederland weten. ,,Deze onderscheiding is de kroon op ons werk. Het markeert ons 100-jarig bestaan, een fantastische mijlpaal. Dit Predicaat is een erkenning voor alle ruim 700 Fleurop-vakbloemisten én de bijna 50 collega’s op ons Veenendaalse hoofdkantoor, zonder wie wij dit jubileum niet zouden kunnen vieren.”

Deze onderscheiding is de kroon op ons werk

40 JAAR VEENENDAAL Koninklijke Fleurop Interflora Nederland, dat in 1921 wordt opgericht, opereert in de beginjaren vanuit Den Haag. ,,In 1978 zijn we gaan zoeken naar een geschiktere locatie; centraler in het land, beter bereikbaar voor alle aangesloten Fleurop-vakbloemisten en een plek waar we verder konden groeien. Die vonden we in Veenendaal”, vervolgt Anita de Hart. ,,In 1981 is het bedrijfspand aan de Schutterij officieel geopend door Prinses Margriet. We voelen ons hier nog altijd thuis. Veenendaal is de plek waar we mede dankzij de inzet van onze collega’s uit de regio, zijn uitgegroeid tot marktleider in bloemenbezorging.” 

Burgemeester Kats is er trots op een bedrijf als Fleurop in de gemeente te hebben. Hij laat weten: ,,Ik feliciteer Fleurop van harte met het Predicaat Koninklijk. Geweldig dat een bedrijf met zo’n rijk verleden, dat inmiddels nationale en internationale bekendheid geniet, in Veenendaal gevestigd is. Een meerwaarde voor de werkgelegenheid in de regio en een inspiratiebron voor ondernemers in onze stad.”

KONINKLIJK Het Predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Een grote onderneming, vereniging, instelling of stichting kan dit Predicaat aanvragen als het minimaal honderd jaar bestaat. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, net als de onderneming zelf. Bedrijven die het predicaat ontvangen mogen de Koninklijke Kroon in hun logo opnemen. In Veenendaal zijn naast Fleurop nog twee organisaties Koninklijk, namelijk Koninklijke Ginkel Groep en de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Dansleraren.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie