Dennis van Laar met enkele voorbeelden van borrelplanken
Dennis van Laar met enkele voorbeelden van borrelplanken @tedxmedia

Oowk maakt eiken borrelplanken

8 december 2021 om 13:21 Zakelijk

RHENEN Met de kerst voor de deur steekt ook de jaarlijkse stress de kop op. Wat gaan we eten? De meeste mensen laten zich van de beste culinaire kant zien om een prachtig diner op tafel te zetten. Overdag eet veelal ieder gezin lekkere hapjes. De bitterbal, een blokje kaas en een plakje gerookte zalm zijn op de meeste tafels present. Over het algemeen worden deze tapas in bakjes of op bordjes geserveerd. Maar hoe sfeer verhogend is het om de hapjes op een robuuste, gepersonaliseerde borrelplank te serveren?

door Ted Walker

Dennis van Laar van Oowk vervaardigt dit soort prachtige planken. ,,Oowk, de naam van mijn bedrijf in Bennekom, is een afgeleide van het Engelse woord Oak, hetgeen eiken betekent’’, legt Dennis uit. ,,Dat is dus waar onze tapasplanken van worden gemaakt. Van eikenhout. Legaal gekapt eikenhout wel te verstaan; ons hout is voorzien van alle benodigde certificaten. Dat Dennis een passie heeft voor eikenhout is wel duidelijk. Bij zijn andere bedrijf, Robuust Hout BV in Rhenen, verkopen ze prachtige eiken tafels, rechtstreeks vanuit de fabriek.

ARBEIDSINTENSIEF Wanneer de borrelplanken bij Dennis zijn aangekomen, is het nog een behoorlijk arbeidsintensieve klus voordat de planken hun weg naar een huis vinden. ,,Dat klopt’’, legt Dennis uit. ,,We schuren elke plank nog na, zetten er met de hand leertjes op die als handvatten dienen en brengen op iedere plank een laagje plantaardige olie aan. Daarnaast is het dus mogelijk om een plank te personaliseren.’’

Wat bedoelt Dennis daar precies mee? ,,In ons pand in Bennekom staat een lasermachine die met uiterste precisie afbeeldingen of tekst in het hout kan branden. Zo bestellen bedrijven de planken met hun logo als relatiegeschenk, gebruiken restaurants met hun eigen afbeeldingen erop en kun je als particulier een plank bestellen waarop een tekst of afbeelding laat ‘graveren’.” 

Naast de legale kap, zijn de borrelplanken ook op een andere manier duurzaam. ,,Zeker, ze zijn namelijk op te schuren als ze na een aantal jaar minder worden. Als je er daarna weer een laagje plantaardige olie op doet, is de plank weer klaar voor gezelligheid op tafel. De gravure schuur je niet zomaar weg, die zit er diep genoeg in’’, belooft Dennis van Laar tot besluit.

Kijk op www.oowk.nl voor meer informatie.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Oowk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie