Afbeelding
Jannes Boonstra
Muziek in Veenendaal

Nieuw album zangeres Joke Buis

30 november 2021 om 07:12 Muziek

VEENENDAAL Zangeres Joke Buis uit Veenendaal heeft een nieuw album uitgebracht: ‘Andere foto’s’ heet het. Het album is tot stand gekomen door de gedwongen lockdown. De vrije tijd die dat opleverde heeft Buis dus nuttig besteed. Het album bevat gevoelige liedjes gebaseerd op het leven van Joke. Deze muziek leidde bijvoorbeeld tot ‘Wat vraagt God van mij’ en de gevoelige single ‘Schoonheid van het moment’. Ze zingt over pieken en dalen, met open vizier en een positieve houding.

door Co Keulstra

,,De tracks zijn uit het leven gegrepen”, vertelt Buis over haar album. ,,Het genieten van vriendschap (’Je Bent Hier Nu’) of nadenken over de grote vragen (’Dit is Wat ik Weet’), nostalgie (’Ik denk Terug’) of de pijn van de machteloosheid (’De Deur op een Kier’). Deze muziek is allereerst ontstaan vanuit en voor mijzelf. Maar als ze anderen kunnen helpen of ze blij kunnen maken, dan is dat des te mooier.”

Joke Buis is opgegroeid in Leiden. Daar heeft ze ook logopedie gestudeerd. Haar man Rob komt uit Scheveningen, daar hebben zij elkaar ook ontmoet bij een gemeenschappelijke vriend, Jan Pronk. ,,Jan woont nu in Renswoude en is onze vaste geluidsman. Rob heeft het Conservatorium gedaan en is mijn producer. Hij componeert ook de muziek en speelt piano in mijn band.”

,,We wonen nu vijf jaar in Veenendaal”, vervolgt ze. ,,Dat ligt lekker centraal en is goed voor de optredens. De Basiliek heeft een mooie studio waar we lekker kunnen repeteren en opnemen. Ik zing al van jongs af aan en tijdens mijn opleiding zong ik bij schoolprojecten. Daar heb ik de liefde voor muziek opgedaan. Ik zong in een coverband, waarmee we veel in cafeetjes speelden. Tegelijk zong ik in de band van Kees Kraayenoord waarmee we bijna ieder weekend optraden. Dat was eigenlijk mijn echte opleiding.”

Op 12 november kwam het album uit op cd en op de streamingsdiensten en een week later werd het album gepresenteerd in een livestream op You Tube. Ze nam de kijkers virtueel mee naar een theater waar ze samen met haar band de liedjes speelde en zong. Tussendoor kon je haar vragen stellen. Ook was er een speciale backstage radio-uitzending bij Hans van Vuuren op Groot Nieuws Radio. Een speciale uitzending rondom het nieuwe album met veel kijkjes achter de schermen en een reportage over het ontstaan van de liedjes. Zo hoorde men een lied ontstaan vanaf het eerste tekst-idee, de eerste melodieën de uitwerking op de bandrepetities tot aan het uiteindelijke lied op het album. 

Joke: ,,Ik heb nog een superleuk nieuwtje: op 18 februari 2022 ga ik een eenmalig theaterconcert geven in De Theaterbakkerheij in Gouda. Natuurlijk ga ik daar al mijn nieuwe liedjes live zingen. En ik neem mijn geweldige band mee. Kaartjes zijn te koop op mijn website: www.jokebuis.nl. En voor iedereen die mijn cd bestelt via mijn website zal ik hem signeren en krijg je er ook een mooi boekje bij met voor elk liedje een andere foto en de mooie teksten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie