Afbeelding
Orange the World

Rhenen, Veenendaal en de regio kleuren oranje dankzij campagne

21 november 2021 om 16:42 Maatschappelijk

RHENEN De Cuneratoren in Rhenen, de Bernard van Kreelpoort en het Perron in Veenendaal kleuren vanaf donderdag 25 november weer zestien dagen oranje. Dit ten teken dat beide gemeenten meedoen aan ‘Orange the World’, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. 

Voor het derde jaar organiseert en coördineert Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal deze actie in Rhenen en Veenendaal. Naast het verlichten van de gebouwen vragen de Soroptimisten ook met andere acties aandacht voor de campagne.

Zo is er een speciaal lespakket voor scholen waarmee vmbo-leerlingen van Het Perron in Veenendaal aan de slag gaan, komt Banketbakkerij Mekking in Veenendaal met Orange tompouces, schenkt Café-Restaurant Zeldzaam, eveneens in Veenendaal, een Orange-cocktail, zullen bierviltjes en mondneusmaskers de boodschap uitdragen en gaan de Soroptimisten ook zelf weer de straat op voor het spuiten van ‘Stop geweld’ logo’s op drukbezochte plekken. Uiteraard ontbreken ook flyers niet met, voor wie het nog niet ‘snapt’, meer informatie over de noodzaak van de campagne.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie