Afbeelding
Peter Vroon

‘Koop kaartjes en bezorg kinderkoor een geweldige ervaring’

23 november 2021 om 07:18 Muziek

VEENENDAAL De Nederlandse coverband Pink Floyd Project en het kinderkoor van Wereldkidz Mozaïek Petenbos uit Veenendaal staan op 30 december met een groot concert in De Basiliek. Maar het zijn onzekere tijden en daarom roepen ze de hulp in van het publiek.

Op het programma van de Basiliek in Veenendaal staat op 30 december een muzikale jaarafsluiting. Alle TOP 2000 nummers van Pink Floyd worden dan uitgevoerd door Nederlands beste coverband Pink Floyd Project. De mooiste nummers komen voorbij: Comfortably Numb, Echoes, Wish You Were Here, Shine on you Crazy Diamond en natuurlijk Another Brick in the Wall en meer. Al jaren treedt het kinderkoor van Wereldkidz Mozaïek Petenbos uit Veenendaal met dit laatste nummer op bij de concerten van Pink Floyd Project. ,,En dat willen ze ook dit jaar graag weer doen”, zegt Arie Verhoog, begeleider van het koor.

,,Het zijn moeilijke tijden voor theaters en artiesten, grote onzekerheden en veel afgelastingen. Dat dreigt nu ook weer voor het komende Top 2000 concert in de Basiliek. Welke maatregelen uit Den Haag ons te wachten staan weten we natuurlijk niet. Iedere keer is het bij een nieuwe persconferentie afwachten. Of het concert in de Basiliek mag doorgaan is afwachten, zelfs als het helemaal een concert met zitplaatsen wordt.”

,,En op dit moment is er nog een probleem”, vervolgt Verhoog. ,,Door de onzekerheid worden er ook te weinig kaarten verkocht. Dat probleem zou zeker samen op te lossen zijn. Begrijpelijk dat fans van de muziek van Pink Floyd op dit moment twijfelen of kaarten kopen wel zin heeft, maar de Basiliek heeft oplossingen klaar staan. Als het concert als zitconcert toegestaan is en er zijn voldoende kaarten verkocht, dan kan het doorgaan en sluiten de aanwezigen het jaar geweldig af met prachtige muziek. Als het níét door kan gaan, verplaatst de Basiliek in overleg met de band het concert en de kaarten blijven gewoon geldig. En mocht het concert helemaal gecanceld worden krijgt iedereen het geld terug.”

Liefhebbers die graag het concert zouden bijwonen, raadt Verhoog dus aan om kaarten te kopen. En daarmee helpen ze dan ook de coverband en het kinderkoor. ,,De 25 kinderen van het Veense Pink Floyd Project kinderkoor staan te trappelen om weer op te treden met de band. Een geweldige ervaring voor hen en voor het publiek. Zij hopen (net als de band en de Basiliek) dat het concert mag en kan doorgaan omdat de fans ‘gewoon’ een kaartje kopen.”

Het concert is op 30 december en start om 20.30 uur. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van De Basiliek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie