Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Wijs met je Wijk Noord-Oost genomineerd voor vrijwilligersprijs De Lampion

19 november 2021 om 10:45 Maatschappelijk

VEENENDAAL Wijkwethouder Dylan Lochtenberg heeft donderdag bekendgemaakt dat het bestuur van Wijs met je Wijk Noord-Oost is genomineerd voor vrijwilligersprijs De Lampion 2021.

Met een gevarieerd activiteitenprogramma zorgt Wijs met je Wijk Noord-Oost voor een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo organiseren zij bijvoorbeeld creatieve workshops, lezingen, bingo’s, wijnproeverijen en een high tea. Ook zijn er themagroepen zoals een wandelgroep. Dankzij deze activiteiten zijn er al veel nieuwe vriendschappen ontstaan.

JEU DE BOULES Ook tijdens corona blijft het bestuur zich actief inzetten en kijken ze naar wat er, binnen de maatregelen, nog wel kan. Onlangs is er op initiatief van Wijs met je Wijk een jeu de boulesbaan, de Jos Schilte-baan, in het Dragonderpark aangelegd. Voor het beheer hebben zij de samenwerking gezocht met Buitenzorg in het nabij gelegen Dierenkampje. Inmiddels wordt de baan al door veel bewoners en kinderen uit de buurt gebruikt. Dit zorg voor nog meer verbinding in de buurt. 

,,Wij vinden het belangrijk dat er in onze wijken activiteiten georganiseerd worden, zodat inwoners zich thuis en buitenshuis beter kunnen redden en een groter sociaal netwerk krijgen”, zegt wethouder Dylan Lochtenberg. ,,Wijs met je Wijk Noord-Oost is daarvan een prachtig inspirerend voorbeeld. Daarom is het bestuur genomineerd voor de vrijwilligersprijs De Lampion 2021.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie