Afbeelding
Google Streetview

CDA wil erfpacht voor Turfweide in Veenendaal

17 november 2021 om 15:43 Politiek

VEENENDAAL Het CDA heeft een onoverkomelijk bezwaar tegen de verkoop van de grond voor het project Turfweide. Ook andere partijen zetten hun vraagtekens bij het verzoek van het college om geen wensen en bedenkingen in te dienen tegen de voorgenomen verkoop van 3,2 hectare voor cultuurhistorische natuurontwikkeling.

De raadsleden zien eigenlijk allemaal een mooi plan liggen. Een inspreker namens Buurtbelang Slaperdijk legt uit hoe het overgrote deel van de buurtbewoners positief staan in dit plan. Ook het bestuurslid van Stichting Turfweide ziet het plan als grote waarde en betekenis voor Veenendaal. Een agrarisch perceel dat een stichting in samenspraak met de buurt en lokale bedrijven natuurlijk wil maken. Het gaat bijvoorbeeld Lokaal Veenendaal niet om de Turfweide, maar dat de erfpacht een onoverkomelijk probleem is voor Ingenious Tomorrow. Ook Jan Verboom (SGP) heeft vraagtekens bij het veranderen van erfpacht naar de verkoop van de grond. En tevens SP, ProVeenendaal, DENK, CU, D66, PvdA en GroenLinks sloten zich aan bij de vragen van het CDA over de noodzaak om nu het perceel te verkopen.

PROCES Mark Ruitenbeek (CDA) heeft veel vragen over het gelopen proces. ,,Het zijn gemengde gevoelens, want er is draagvlak gevonden bij de omwonenden. Maar waarom wil het college de grond verkopen aan deze partij en niet bijvoorbeeld Natuurmonumenten die natuurgebieden onderhoud. Het is een groot perceel grond, voor een symbolisch bedrag.’’ Wethouder Engbert Stroobosscher legt uit dat het bedrijf juist sterker wil staan, voordat zij de investeringen gaat doen in dit project. Het plan de Turfweide is de winnaar van de prijsvraag van Stichting Gilbert voor een duurzame ontwikkeling. Stichting Turfweide heeft hier fondsen voor geworven en Ingenious Tomorrow wil de grootste bijdrage leveren. Volgens het gemeente kost hen dit jaarlijks zo’n 30.000 euro aan beheerskosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie