Mijn Vader is een Vliegtuig is zondag in Filmhuis Veenendaal te zien.
Mijn Vader is een Vliegtuig is zondag in Filmhuis Veenendaal te zien. Filmdepot/Mark de Blok

Mijn Vader is een Vliegtuig in Filmhuis Veenendaal

17 november 2021 om 20:49 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal heeft komend weekend twee films op het programma staan. Op zaterdag 20 november draait The Father, op zondagmiddag 21 november kan Mijn Vader is een Vliegtuig worden bekeken.

Het weekend begint in het Filmhuis met de bijna 100 minuten durende film The Father. Anthony Hopkins speelt de rol van de dementerende vader Anthony. Door de ogen van Anthony zien toeschouwers de verwarring tussen realiteit en verbeelding. Daarnaast beleven de kijkers de intense liefde van dochter Anne (Olivia Colman) voor haar vader, de complexiteit en onmacht die gepaard gaan met het proces van dementie. Het is het verhaal van de verwijdering tussen vader en dochter. Hopkins speelde de rol zo indrukwekkend, dat hij daar een Oscar voor beste acteur voor kreeg. The Father draait op zaterdagavond 20 november om 20.00 uur.

TOENADERING Op zondagmiddag 21 november draait om 14.30 uur de film Mijn Vader is een Vliegtuig. In deze film is vader Joost (Pierre Bokma) al ver verwijderd van zijn dochter Eva (Elise Schaap), die na het overlijden van haar moeder Willemien (Liz Snoijink) juist toenadering zoekt tot haar vader. Joost verblijft al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting. Hij kan Eva geen antwoorden geven op alle vragen die ze nog over haar verborgen verleden heeft. Als Eva verder zoekt, is haar hoop gevestigd op buurvrouw Greetje, die meer dan veertig jaar naast haar moeder woonde.

ROLLERCOASTER Auteur en regisseur Antoinette Beumer zegt over haar film: ,,Na het verschijnen van het boek ‘Mijn vader is een vliegtuig’ besefte ik pas dat de persoonlijke noodzaak resoneert bij een groot publiek. Ik hou het meest van films waarin je als kijker in een rollercoaster van emoties terechtkomt. Waar je gelouterd de bioscoop verlaat, omdat je hebt gelachen of gehuild en in spanning hebt gezeten. Wanneer dat lukt is mijn missie geslaagd, namelijk om met mijn meest ‘eigen’ en persoonlijke film door te dringen tot de harten van mijn publiek.”

Filmhuis Veenendaal vertoont de films in Het Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Ook in het filmhuis gelden de coronamaatregelen. Kijk voor de laatste maatregelen, toegangsbewijzen en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie