Afbeelding
Google Maps

College herroept deel van besluit: de Sandbrinkstraat blijven delen

11 november 2021 om 07:13 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Fietsers en voetgangers moeten nog een tijdje de J.G. Sandbrinkstraat delen. Het college had eerder besloten dat de uitgebreide terrassen in het centrum mogen blijven staan tot juli 2022. Een verlenging ingegeven door de coronamaatregelen, zodat de horeca gemiste inkomsten nog een beetje kan terugverdienen.

Wethouder Engbert Stroobosscher gaf aan dat hij in de Sandbrinkstraat wel graag een meter voetpad terug wilde zien. ,,We hebben bij de herinrichting van het centrum destijds het asfalt van dit fietspad vervangen met klinkers voor een sfeervolle uitstraling. Er is een afsluiting voor autoverkeer en langs het fietspad was een voetpad om ook te kunnen flaneren. Met het besluit meer ruimte te geven aan de horeca voor terrassen mochten hier meer tafeltjes staan. Nadat was aangegeven dat wij een stukje in deze straat terug wilden voor een voetpad, zijn de maatregelen echter landelijk weer aangescherpt.”

Met het anderhalve meter advies mogen de uitgebreide terrassen ook in de J.G. Sandbrinkstraat voorlopig blijven staan. Maar de wethouder wil zodra het kan alsnog een voetpad terug. Ook voor de verkeersveiligheid, zodat je bij het weglopen van je tafeltje niet direct tussen het fietsverkeer staat. De verbodsborden op de hekwerken om fietsen te weren komen niet terug. Tot de aanscherping om corona terug te brengen weer versoepelen, zullen voetgangers en fietsers de weg moeten delen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie