Afbeelding
Fotostudio 7
Column

Windowdressing

12 november 2021 om 13:03 Opinie

VEENENDAAL Het is al weer zondagavond als ik mijn column voor volgende week schrijf. Sinds de Rijnpost is overgegaan naar de BDU zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd, onder andere voor het insturen van de columns. Hierdoor ging het mis met mijn column van twee weken terug, waarbij ik een prachtige column (….) schreef over de inrichting van een paar m2 plantsoen op het plein voor het gemeentehuis enerzijds, alsof we daarmee Veenendaal redden van wateroverlast en anderzijds dat er verschillende bomen rond de surfvijver wreed gekapt zijn, waardoor de CO2 reductie waarvoor de bomen zorgden kennelijk niet tellen. Dan te bedenken dat er een lange inspraakperiode van een jaar voor de kleine renovatie van het plein aan vooraf is gegaan. Participatie heet dat.

Mijn collega Jurgen Hillaert schreef vorige week al een mooi stuk in zijn column over de aanpassingen op het plein, dus ik laat het hierbij.

Er zijn verschillende mensen die mij zien en vragen of wij naar Spanje zijn geëmigreerd omdat zij even geen column meer geplaatst zagen in de Rijnpost. Anderen dachten dat wij nog op de terugreis waren vanuit Spanje met onze elektrische auto. ‘Ging het op de terugreis beter?’ werd mij met een knipoog gevraagd. Als we daaraan terugdenken krijgen mijn vrouw en ik nog uitslag….. Anderen denken dat ik geen contract meer kreeg bij de BDU. Weer anderen dachten dat ik gestopt was met het schrijven van columns. Sommigen hoopten dat ik niet meer als columnist fungeerde. Ik kan iedereen geruststellen, wie schrijft die blijft.

En ja, we wonen heerlijk in het centrum van Veenendaal. Eerlijk? Nou, ik moet wel zeggen dat het in weekend wel een disco lijkt op de J.G. Sandbrinkstraat. De ramen en deuren van de horeca staan wagenwijd open en het geluid, met name de bastonen klinken door tot in onze woningen. Nu weet u misschien dat ik een grote hardrock-fan ben en dat je mij wakker kunt maken op de muziek van Deep Purple. Daarnaast heb ik in mijn tijd als dj de volumeknop ook wel eens opengedraaid, maar niet zoals hier in het centrum. Het is een kakafonie van geluiden, waar je niet spontaan op gaat dansen, zoals bij Jansen.

Een van mijn buren heeft pakweg 6 weken geleden een webformulier ingediend bij de gemeente. Als antwoord kreeg hij/zij dat er binnen 4 (ja 4) weken contact zou worden opgenomen.… U voelt het al aan. We zijn 6 weekenden met herrie verder en van contact is nog geen sprake geweest. Laat staan een oplossing! En de politie dan? De politie deed het af met ‘U woont in het centrum’. Die hebben altijd andere prioriteiten. Welke hoor ik u denken? Nou dat weet de burgemeester ook niet, dus wie ben ik dan…

Als ik het bovenstaande zo lees denk ik wel ‘Is er nog iets leuks te vermelden’…. Natuurlijk, maar dat is geen nieuws. Wel wil ik de uitdaging aangaan met u. Maak in het weekend, rond 23.00 uur eens een wandeling door het centrum, specifieker over de J.G Sandbrinkstraat en rust eens uit op de halve bankjes op het plein voor het gemeentehuis. Kom wel met laarsen voor het geval het regent en laat dan het begrip windowdressing ook eens aan u voorbij gaan. Reacties kunt u sturen aan de redactie van de Rijnpost.

door Hennie Bos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie