Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Klassieke muziek voor iedereen tijdens appeltaartconcerten in Bibliotheek Veenendaal

11 november 2021 om 07:34 Muziek

VEENENDAAL Onder het motto ‘klassieke muziek voor iedereen’ spelen topmusici een reeks concerten in Bibliotheek Veenendaal. Elk zogenaamd appeltaartconcert vindt plaats op een dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Het eerste concert is op dinsdag 16 november. En na afloop is er uiteraard appeltaart. 

Het Utrechtse Harp Trio speelt op dinsdagmiddag 16 november ‘melodieuze meesterwerken’. Ook het impressionistische trio van Debussy voor fluit, altviool en harp laat van zich horen. Op dinsdagmiddag 21 december zingt de Britse tenor Michael Bennet een romantisch programma. Hij wordt begeleid door piano en strijkers, met vlak voor de appeltaart eerst nog een stemmig kerstliedje.

Het Fine Pieces String Quartet speelt op dinsdagmiddag 25 januari fijnzinnige muziek van Schubert en Piazzolla. Muziek uit Grootmoeders tijd is te horen op dinsdagmiddag 1 maart. Korngold, Prokofiev en Kodaly, met de Veenendaalse solofluitist van het Nederlands Philharmonisch Orkest Hanspeter Spannring en altviolist Michiel Holtrop. Het Benjamin Franklin Trio speelt op dinsdagmiddag 12 april delen uit een opera van Bellini en uit Jesus Christ Superstar in de bewerking voor altviool, cello en gitaar.

Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheek Veenendaal. Tickets zijn te koop via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

De concertreeks is een initiatief van Stichting Appeltaartconcerten. Zij komen met appeltaart en muziek naar publiek toe, om mensen te raken en te ontroeren. Ze spelen doorgaans voor mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een concertzaal kunnen gaan. Ook hun familie, buren, vrienden en andere liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte welkom bij deze openbare concerten. Jaarlijks organiseren ze meer dan 150 concerten door bijna heel Nederland. Uiteraard wordt er na afloop of in de pauze appeltaart geserveerd. De taart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie