Willem Spies wijst passanten graag de juiste weg, maar het kan veel beter. Hij wijst het bord aan dat de verkeerde weg wijst.
Willem Spies wijst passanten graag de juiste weg, maar het kan veel beter. Hij wijst het bord aan dat de verkeerde weg wijst. Pieter Vane

Wim Spies wijst passanten juiste weg

12 november 2021 om 13:18 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Op en top Veenendaler Wim Spies wordt er zogezegd droef te moede van: vele malen heeft hij aangegeven dat het aanwijsbord bij het station helemaal verkeerd staat. Wie dat heeft geplaatst is hem een raadsel, of die moet een slokje teveel op hebben gehad. ,,Voor het centrum worden de mensen nu richting Middelbuurtseweg gestuurd. Dat kan toch niet?”, zo gaf hij de redacteur van deze krant aan. Hij wil best zijn verhaal kwijt.

door Martin Brink

Spies, een fitte midden-tachtiger, wil graag bij het bord poseren en het euvel aanwijzen. Het bezorgt hem namelijk de nodige problemen. Bovendien vindt hij het zeker geen reclame voor een mooie plaats als Veenendaal, waar hij is getogen als telg in een groot gezin. 

De oud-rijschoolhouder van de J.P.C. Leinweberstraat (die de pakkende slogan ‘Wie De Toerist kent zoekt niet, wie zoekt kent De Toerist niet’ zelf bedacht) woont nu al vele jaren in het luxe appartementencomplex Gravenborgh, schuin tegenover het station. Vorig jaar werd het deel van de Kerkewijk, dat voorlangs het complex loopt, onder handen genomen. Er waren verschillende aanpassingen. 

Het geheel is nu klaar maar wat blijft: ‘iemand’ heeft het richtingbordje nabij de fietsenstalling verkeerd geplaatst. Natuurlijk, het is geen schokkend wereldnieuws maar het geeft Spies wel zorgen. Dat wijst de praktijk wel uit. ,,Als iemand Veenendaal niet kent en uit de trein stapt wordt hij op het verkeerde been gezet. Het bordje met ‘centrum’ er op, staat namelijk verkeerd. Het verwijst naar de Parallelweg/Middelbuurtseweg.”

En dus staan reizigers met enige regelmaat vertwijfeld te kijken onder aan het complex. Klopt dit wel, lijken ze zich af te vragen. Spies kan ze uiteraard de juiste weg wijzen. Hij heeft het er niet bij laten zitten. Anderhalf jaar geleden deed hij over deze verwarrende bewegwijzering melding bij de gemeente. Via het algemene nummer deed hij zijn verhaal. Er kwam geen enkele reactie. 

Een half jaar geleden schoot hij een wegwerker aan. Op zijn verzoek maakte de man een aantal foto’s met zijn smartphone en stuurde die door naar betrokkenen van de gemeente. Resultaat: nul komma nul. 

Daarom stapte hij nu naar de krant, in de hoop dat er eindelijk wat aan gedaan wordt. Want om met het spreekwoordelijk kluitje in het riet te worden gestuurd, dat kan volgens Spies niet. Het is niet voor niets dat hij als route-uitzetter van de fietstochten voor senioren bij wielerclub De Valleirenners zo secuur te werk gaat. Hij is benieuwd hoe dit aangepakt zal worden. Hij blijft er uiteraard kien op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie