Team C Pink Force
Team C Pink Force Manja Moraal

Gouden start voor Turnclub P.i.T in landelijk wedstrijdseizoen

Overig

VEENENDAAL De turnsters van P.i.T. hebben een gouden start van het landelijke wedstrijdseizoen beleefd. In Eelde turnde team ‘Pink Force’ naar de winst op elk toestel en dus mochten ze allround de gouden medaille in ontvangst nemen.

,,Toen we op 8 maart 2020 aan de eerste landelijke wedstrijden van dat seizoen begonnen hadden we nooit gedacht dat we nu, ruim anderhalf jaar later pas weer op de wedstrijdvloer zouden staan”, zegt begeleider Manja Moraal. In die tijd heeft de club overigens niet stil gezeten, legt ze uit. ,,De eerste lockdown is er hard door getraind op het buitenterrein van het zwembad in Veenendaal. De tweede lockdown was zwaarder want deze vond in de winter plaats. Met -8 alle airtracks verzameld en op grasveldjes trainen, met handschoenen en vier paar sokken de rekstokken in parkjes gebruikt voor brugtechnieken en uiteindelijk een heuse buiten turnlocatie gerealiseerd in de tuin van één van onze leden voor de hele club.”

Inmiddels trainen ze al weer even binnen en nu was het tijd voor de eerste wedstrijd. De club deed mee met een team op C niveau met de naam Pink Force onder begeleiding van Nikki Versteeg en Manja Moraal. ,,Een jong team met vier jeugdturnsters (van wie zelfs één normaal op E niveau turnt) en één junior turnster: Anna de Jonge, Fien Cornelissen, Noortje Dekker, Quinty van Ingen en Julia Duijst. Drie turnsters per toestel mochten deelnemen, de twee beste scores telden mee voor de einduitslag.” 

Het was best even wennen, legt Moraal uit. ,,Na zo’n lange tijd heb je geen idee meer waar je staat, maar dat de meiden niet stil gezeten hebben al die tijd was duidelijk zichtbaar. Enorme progressie was te zien. De Jonge turnde haar eerste tsukahara met succes, Cornelissen turnde daar al een halve schroef in en piekte voornamelijk op balk en vloer. Dekker turnde haar moeilijke brugoefening zonder grote fouten uit en liet op balk een acrobatische combinatie zien waar de zaal zichtbaar van genoot. Van Ingen begon wat onzeker aan de wedstrijd, maar eindigde deze met een spetterende vloeroefening waar zij de hoogste score van de baan voor behaalde. Duijst turnde voor het eerst een wedstrijd voor P.i.T en was een heuse teamcaptain. Ze motiveerde het team en deed er een schepje bovenop door een prachtige balk en vloeroefening te turnen.” 

De turnsters werden uiteindelijk op ieder toestel eerste en mochten allround dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen.

Team C Pink Force
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 5 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41