In het pand aan het Huzarenpad is plek voor negen studenten.
In het pand aan het Huzarenpad is plek voor negen studenten. Paul Voogsgerd

Voormalig pand van zorginstelling wordt studentenhuis

1 november 2021 om 14:15 Wonen

VEENENDAAL Patrimonium Woonservice mag drie jaar lang negen kamers verhuren aan studenten. De studenten zullen worden gehuisvest in een pand aan het Huzarenpad, waar eerder een zorginstelling zat. ,,Het woongebouw is moeilijk aan te passen naar een andere indeling. Wij zijn nu bereid om als experiment de huisvesting van studenten toe te staan. Voor een periode van drie jaar op basis van de huisvestingsverordening”, zegt wethouder Engbert Stroobosscher.

,,Het pand heeft een gemeenschappelijke woonkamer, met grote uitgebreide keuken en enkele aparte slaapgedeelten. De zorginstellingen kiezen echter steeds meer voor een concentratie van hun zorg en grotere units.” 

De studenten hebben verder een gemeenschappelijke wasruimte en iedere kamer biedt voldoende ruimte met circa twintig vierkante meter. De zit-slaapkamer heeft verder een eigen keukenblok en tevens eigen douche en wc.

Patrimonium hield eerder dit jaar een peiling om na te gaan of er onder de jongeren in Veenendaal behoefte is aan een woongebouw voor studenten. ,,Hierop heeft de corporatie van zeker tachtig personen een reactie gekregen dat zij geïnteresseerd zijn.” De online peiling werd gedaan onder mbo-, hbo- en universitaire studenten.

Patrimonium Woonservice heeft aangegeven de kamers te zullen aanbieden via huiswaarts.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie