mr. Jan Willem van Dommelen
mr. Jan Willem van Dommelen Fotostudio 7
Recht om de hoek

Mis in het ziekenhuis

3 november 2021 om 15:45 Zakelijk

VEENENDAAL Je schrikt toch weer even van de getallen: één op de vijf mensen die de afgelopen twee jaar een ziekenhuis bezocht, maakte mee dat er (bijna) iets misging. Dit gebeurde vooral bij het stellen van een diagnose en het verstrekken van medicijnen. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder bijna achtduizend mensen.

Van de ziekenhuisbezoekers bij wie echt iets misging, had 22 procent tijdelijk lichamelijk letsel. 19 procent zegt psychisch letsel zoals angst of depressieve klachten te hebben gekregen. 16 procent van de mensen bij wie het misging, heeft blijvend lichamelijk letsel overgehouden. Van de ziekenhuisbezoekers bij wie iets bijna misging, heeft een derde hiervan alleen ongemak ervaren. 15 procent heeft er geen last van gehad.

GEBREKKIGE COMMUNICATIE Het (bijna) misgaan komt vooral door gebrekkige communicatie tussen zorgverleners en met de patiënt. Van de mensen bij wie iets misging, vindt 63 procent dat de zorgverlener dit had kunnen voorkomen. In het geval dat er bijna iets misging, is dit percentage lager: 49 procent geeft aan dat de zorgverlener het had kunnen voorkomen. 37 procent van de mensen bij wie iets bijna misging, zegt dat zij dat hadden kunnen voorkomen. Bij mensen waar iets echt misging is dit 18 procent.

TOEGEGEVEN Het ziekenhuis deed niet altijd iets als het (bijna) misging. Als er iets mis ging werd dat in 26 procent van de gevallen toegegeven. Bij de groep bij wie het bijna misging was dat 13 procent. Waar er iets bijna misging, is er vaker actie ondernomen om herhaling te voorkomen (11 procent) vergeleken met gevallen waar er iets echt misging (9 procent). Maar in een kwart van de gevallen waarin het echt misging, is geen actie ondernomen.

SCHADECLAIM Maar nu komt het: Patiënten deden vaak niets als er iets niet goed ging. 48 procent van de groep bij wie er iets bijna misging, ondernam niets. Een kwart vroeg een gesprek met de zorgverlener aan. 13 procent diende een klacht of schadeclaim in nadat er iets was mis gegaan.

Gelukkig gaat er ook veel goed in ziekenhuis en de aandacht voor patiëntveiligheid neemt toe. Maar als het misgaat - in 16 procent van de gevallen houden patiënten blijvend letsel over - is het een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en de naaste om de schade die dat opleverde te laten vergoeden. Daar is het ziekenhuis voor verzekerd.

door mr. Jan Willem van Dommelen

Recht om de hoek wordt u aangeboden door BVD advocaten, Nieuweweg 40-42, 3905 LN Veenendaal, vandommelen@bvd-advocaten.nl, www.bvd-advocaten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie