Afbeelding
Pixabay

‘Coronaterrassen’ mogen blijven staan in Veenendaal

1 november 2021 om 11:02 Politiek

VEENENDAAL Het college wil Veenendaalse horecabedrijven in het kader van de coronacrisis extra ruimte bieden. Zo zijn de afgelopen maanden verschillende maatregelen genomen om ondernemers en de horeca te helpen door deze moeilijke periode te komen. Een aanpassing was het uitbreiden van de regels rondom terrassen. Hiervoor kwam meer ruimte op straat om de tafels verder uit elkaar te kunnen zetten en ook na het hoogseizoen mochten ze blijven staan.

,,De meeste coronamaatregelen zijn weer achter ons en daardoor is eigenlijk geen noodzaak voor extra ruimte. Maar wel willen wij extra ruimte bieden om verloren inkomsten wat terug te kunnen verdienen’’, legt wethouder Engbert Stroobosscher uit. ,,Daarom hebben we gemeend het beleid voor de coronaterrassen na 1 november voort te zetten. Eigenlijk liep de periode dan af, maar nu hebben we gekozen op 1 juli 2022 een nieuwe integrale afweging te maken.’’ 

WINTERMAANDEN Ook wil de gemeente dan kijken of zij nog een nieuw besluit moet nemen rondom de coronaterrassen in Veenendaal. De horecabedrijven die het willen, kunnen dus in de wintermaanden een terras laten staan en tevens blijft hiervoor wat extra ruimte beschikbaar.

SANDBRINKSTRAAT Het college vraagt alleen de ondernemers aan de J.G. Sandbrinkstraat een aanpassing te maken. ,,Bij de Sandbrinkstraat zal de wegafzetting voor fietsers verdwijnen. Daarom vragen we de horeca daar een meter vrij te maken, zodat voetgangers door de straat kunnen wandelen. Er blijft voldoende ruimte om eventueel aan de overzijde van de cafés een aantal tafeltjes en stoeltjes te plaatsen.’’ Maar dit laat het college aan de ondernemers om er een goede invulling aan te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie