Harmonie Caecilia heeft op 20 november weer een uitvoering. Dit keer is het thema: 'The sound of Hollywood'.
Harmonie Caecilia heeft op 20 november weer een uitvoering. Dit keer is het thema: 'The sound of Hollywood'. PR Caecilia
Muziek in Veenendaal

Harmonie Caecilia speelt ‘The Sound of Hollywood’

5 november 2021 om 07:21 Muziek

VEENENDAAL De harmonie Caecilia in Veenendaal bestaat 117 jaar. De viering van het 115-jarig bestaan ging niet door vanwege de coronaperikelen. Nu geeft de harmonie in november weer een concert. Voor het optreden in De Troubadour aan de Zandstraat 36 in Veenendaal is men druk aan het oefenen. Het centrale thema op die zaterdag 20 november vanaf 20.00 uur is 'The Sound of Hollywood'.

door Co Keulstra

Het harmonieorkest van Caecilia bestaat op dit moment uit ongeveer vijftig muzikanten. Het orkest komt uit in de eerste divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Het orkest heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround concertorkest met een zeer breed repertoire. In 2015 heeft het orkest 90 punten gehaald op het concours in Zaandam en was daarmee dagwinnaar.

Naast originele werken voor harmonieorkest van onder anderen Jan van der Roost, Johan de Meij en Alfred Reed speelt het orkest ook regelmatig transcripties van het grote symfonische, opera-, operette- en musicalrepertoire evenals muziek uit het lichte genre.

Dit alles resulteerde in een gevarieerde en vernieuwende programmering, waarbij muzikale experimenten niet worden geschuwd. Hiermee vervult Caecilia een belangrijke voortrekkersrol in de regio. Daarnaast heeft het orkest de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van gerenommeerde artiesten en koren. Zo waren onder anderen Marco Bakker, Henk Poort, Ben Cramer en Edwin Rutten al eens te gast en heeft het orkest grote galaconcerten verzorgd met het Gelders Opera- en Operettegezelschap en diverse mannenkoren.

BEKENDE FILMS Marjolein Bakker is orkestcoördinator bij de Veenendaalse Harmonie Caecilia. Ze vertelt: ,,De slagwerkgroep van Caecilia Veenendaal is een slagwerkensemble waar gestemde en ongestemde instrumenten deel van uitmaken. De instrumenten die in onze band voorkomen zijn xylofoons, marimba's, marching-bells, vibrafoon, kleine trommen, grote trom, pauken, bekkens en kleine effectinstrumenten.”

Marjolein: ,,Op 20 november geven we een concert in De Troubadour. We laten de bezoekers dan meeslepen met klanken uit Hollywood. Ze komen in de sfeer van verschillende bekende films als Pirates of the Caribbean, Incredibles, James Bond en nog veel meer."

Omdat de ruimte beperkt is, is het wel belangrijk om zich voortijdig op te geven. Het tonen van een vaccinatiebewijs, herstel of een recent negatief testbewijs is noodzakelijk.

NIEUWE LEDEN Natuurlijk is de harmonie Caecilia constant op zoek naar nieuwe spelers. Daarom de oproep: ,,Mocht je een instrument bespelen en graag bij de harmonie komen meespelen dan ben je van harte welkom op onze repetitieavond op dinsdagavond bij het slagwerkensemble en op woensdagavond bij het orkest van 19.30 tot 21.45 uur." De repetities zijn in het eigen verenigingsgebouw aan de Hovystraat 21 in zuid waar men al sinds 1952 te vinden is. 

Via www.caecilia-veenendaal.nl komt men bij de juiste contactpersonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie