Het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor repeteerde deze maand voor het eerst weer op de 'normale' manier.
Het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor repeteerde deze maand voor het eerst weer op de 'normale' manier. Richard Wagner

Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor organiseert gratis kerstconcert

25 oktober 2021 om 14:56 Activiteiten

VEENENDAAL Het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor wil op zaterdag 18 december een gratis kerstconcert geven. ,,Hiervoor hebben we bij de gemeente een bijdrage gevraagd uit de regeling coronaherstelfonds Veenendaal. En deze is toegekend’’, laat koormeester Dick van de Pest weten. Het koor geeft jaarlijks een kerstconcert in De Open Hof aan het Ronde Erf. Normaal zijn hier toegangskaarten voor te koop, maar dit jaar wil het koor een gratis concert aanbieden aan de inwoners van Veenendaal.

,,Dit is gelukt met de toekenning van de subsidie van de gemeente. De kaarten zijn binnenkort beschikbaar bij de bekende afhaalpunten. En we hopen met alle maatregelen nu dat we de zaal met zo’n driehonderd stoelen kunnen inrichten. Daarnaast zal het kerstconcert voor iedereen te volgen zijn via www.kerkdienstgemist.nl. Dus wanneer mensen uit een verzorgings- of bejaardenhuis niet fysiek aanwezig kunnen zijn, zijn zij toch in de gelegenheid het concert gratis horen. En natuurlijk iedereen in Veenendaal’’, legt Van de Pest uit. 

Het college kende 4495 euro toe aan dit initiatief. Met als voorwaarde onder andere dat het koor kwetsbare doelgroepen actief benaderd dat zij hier naar toe kunnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie