Afbeelding
Willem Teellinckschool

Leerlingen Willem Teellinckschool halen mooi bedrag op voor Peruaanse leeftijdsgenoten

19 oktober 2021 om 15:01 Maatschappelijk

ACHTERBERG De 151 kinderen van de Willem Teellinckschool in Achterberg hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor hun leeftijdsgenoten in Peru. De activiteiten waren divers: de jongste kinderen maakten een spaarpotje en haalden daarmee een flinke bijdrage op, de oudere kinderen deden klusjes, verkochten pepermunt en prachtige kerstkaarten, gemaakt door de moeder van één van de leerlingen. Alles bij elkaar leverde dit 3.459,66 euro op.

Afgelopen week werd de totaalopbrengst officieel overhandigd aan Danny Schurink, relatiebeheerder bij zendingsorganisatie GZB.

PERUAANSE SFEREN Tweeënhalve week lang stond op de basisschool alles in het teken van Peru. Iedere klas ging aan de slag met een specifiek thema en diverse lokalen waren ingericht in typisch Peruaanse sferen. De ouders konden ook een kijkje komen nemen op school, waardoor jong en oud bij het project betrokken werd.

,,Veel kinderen in Peru kunnen niet meekomen in het schoolsysteem. Ze presteren slecht op school en vertonen lastig gedrag, waardoor ze vaak al op jonge leeftijd worden afgeschreven als dom, koppig of niet intelligent genoeg”, aldus de school. ,,Een groot deel van deze kinderen is afkomstig uit gezinnen met problemen als alcohol- en drugsverslaving, gescheiden ouders en agressie.”

AANDACHT Een aantal kerken in Peru ziet de nood bij deze kinderen en biedt met hulp van zendingsorganisatie GZB naschoolse opvang en extra onderwijs aan. ,,Dit vindt plaats in een veilige omgeving met aandacht voor normen en waarden vanuit de Bijbel. De liefde, aandacht en begeleiding doet de kinderen goed, merken ouders en de scholen.”

Om de kinderen te stimuleren waren er ook wedstrijdelementen. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd met een tekening van Rosa Geluk, GZB-zendingswerker in Peru. Vier kinderen vielen in de prijzen met hun kleurplaat. Maar op de hele Willem Teellinckschool was het feest, want alle kinderen ontvingen een heerlijke gezonde versnapering als dank voor hun tomeloze inzet. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie