Afbeelding
BDUmedia

Bibliotheek Veenendaal waarschijnlijk langer open, maar nog niet op zondag

26 september 2021 om 15:37 Maatschappelijk

VEENENDAAL De bibliotheek wil graag de inwoners in Veenendaal meer mogelijkheden bieden om in de Cultuurfabriek bezig te zijn. Het ziet er naar uit dat in het nieuwe jaar de openingstijden verruimd kunnen worden. Opening op zondag is echter nog niet aan de orde.

De cultuurpartners willen graag bijdragen aan een inspirerende en creatieve samenleving. Mieke van Dijk, directeur van de Bibliotheek Veenendaal, is ook erg ingenomen dat de Cultuurvisie en nota aangenomen zijn door de gemeenteraad. En tevens heeft zij genoten van de eerste culturele activiteit Plaza Cultura onder andere op het Kees Stippplein. ,,Zo fijn dat er weer wat mag.’’

VEEL MAKKELIJKER Eén van de punten in de Cultuurnota is het uitbreiden van de openingstijden. ,,De gemeenteraad moet nog een beslissing nemen over het geld in de programmabegroting. Maar het lijkt dat de lichten op groen staan. Dan gaan we alles in het werk stellen om na 1 januari 2022 vaker open te zijn. Van maandag tot en met vrijdag van negen uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds. En op zaterdag houden we de openingstijden van tien tot vijf uur ‘s middags. Nu krijgen we wel eens een verzoek op woensdagavond iemand een plek te bieden, maar daar moeten we dan veel voor regelen. Als we toch al open zijn, gaat dit veel makkelijker.’’

STUDEER- EN WERKPLEK Het extra geld dat nodig is, moet de gemeente officieel nog vrijmaken. Maar bij de Cultuurfabriek willen ze graag zo toegankelijk mogelijk zijn. ,,Niet alleen voor de bibliotheek. Tevens hebben we hier onder andere de taalmaatjes en andere activiteiten waarvoor mensen een plekje vinden in dit gebouw. We hadden verder al veel scholieren en studenten die hier ruimte zoeken om te leren of overleggen. En ook thuiswerkers die niet alleen in huis willen zitten. Of waarvoor het thuis te druk is om rustig te werken. In de Cultuurfabriek hebben we zelfs enkele stilteplekken.’’ Of ook de andere gebruikers vaker open zullen zijn, moeten de partners in de Cultuurfabriek nog overleggen.

ZONDAG ,,D66 wil een lans breken om het gebruik van de Cultuurfabriek ook op zondag mogelijk te maken. Wij kunnen ons goed voorstellen dat van jong tot oud er mensen zijn die dit een prettig plek vinden om elkaar tevens op zondag te ontmoeten. Met alle activiteiten kan Veenendaal de Cultuurfabriek dan maximaal benutten. Echter; dit is wel kostbaar. Naast de ruim 150 vrijwilligers die veel activiteiten mogelijk maken hebben we ook een aantal professionele krachten. En het licht moet branden, wat natuurlijk geld kost’’, besluit de directeur. Maar zij is al blij dat het er nu naar uitziet dat de rest van de week de deuren al vaker en langer open zullen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie