De praktijk doneerde in samenwerking met ondernemers uit Veenendaal een mooi bedrag aan Rescue baby Gambia.
De praktijk doneerde in samenwerking met ondernemers uit Veenendaal een mooi bedrag aan Rescue baby Gambia. Ted Walker

Verloskundigen Veenendaal bestaat 40 jaar: ‘Jubileum met extra feestelijk tintje’

29 september 2021 om 16:00 Zakelijk

VEENENDAAL De Verloskundigen Praktijk Veenendaal aan het Verlaat 20 G bestaat 40 jaar. En dat is reden voor een feestje. ,,Henny Bokje startte de praktijk in oktober 1981’’, vertelt verloskundige Esther Methorst. ,,Inmiddels is zij met welverdiend pensioen en is de praktijk uitgegroeid tot een centrum dat werkt met twee teams, 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar is en dat kwaliteit, continuïteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.” 

door Ted Walker

De praktijk is centraal gelegen in Veenendaal en er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand. Die centrale ligging en bereikbaarheid staan symbool voor een belangrijke karaktereigenschap van de praktijk. ,,Het is voor ons allemaal van groot belang dat we er voor iedereen kunnen zijn’’, zegt Esther. ,,Mensen kunnen zich bij ons aanmelden vanaf het moment dat zij zwanger zijn. Maar ook vrouwen die de wens hebben om zwanger te worden of dit juist willen voorkomen, kunnen bij ons terecht. We lopen de hele zwangerschap met de mensen mee om die tijd zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen en om uiteraard op gezette tijden een vinger aan de pols te houden. Wat ik heel leuk vind is dat je mensen vaak door de jaren heen weer terug ziet komen bij een volgende zwangerschap.’’

ARABISCH De praktijk wil een zo breed mogelijk dienstenpakket aanbieden zodat de meeste mensen voldoende hebben aan de begeleiding die wordt geboden vanuit de praktijk. ,,Vanuit dat oogpunt is het heel fijn dat Conny Livestro onlangs is afgestudeerd als lactatiekundige. Dat betekent dat we de zorg rondom borstvoeding verder kunnen professionaliseren. En dat Ellen Verkerk in Jemen heeft gewerkt waardoor zij Arabisch spreekt. We staan dus ook klaar voor mensen die een Arabische achtergrond hebben en de Nederlandse taal niet compleet machtig zijn.’’

RESCUE BABY GAMBIA Dat de Verloskundigen Praktijk Veenendaal een brede kijk op de wereld en het vak heeft blijkt ook uit het feit dat zij een actie hebben gehouden om geld in te zamelen voor Rescue baby Gambia. ,,We doneerden eerder al een echoapparaat en nu hebben we, door middel van een loterij met prijzen van ondernemers uit Veenendaal, een mooi bedrag bij elkaar weten te brengen dat ten bate van de stichting komt. Dat we dit met elkaar hebben mogen doen geeft ons jubileum een extra feestelijk tintje’’, zegt Esther Methorst tot besluit.

Info: www.verloskundigenveenendaal.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Verloskundigen Praktijk Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie