Afbeelding
Fotostudio 7
Column

Voortvarend op reis

24 september 2021 om 13:08 Opinie

VEENENDAAL Voor de lezers die mij volgen zal het een grote teleurstelling zijn geweest, dat twee weken terug mijn column niet in de Rijnpost stond. Het spijt mij met terugwerkende kracht! De tekst was klaar, maar door een verkeerde handeling was ik mijn tekst kwijt.. We waren in die periode in de buurt van Pamplona. Nee, niet als een gek door de straten aan het rennen om een paar dolgemaakte stieren voor te blijven… Hoewel mijn vrouw mij wel aanmoedigde door te zeggen ‘je bent nog snel hoor’ -;). Pamplona hadden we bereikt ondanks dat we met een elektrische auto naar het zuiden reden.

Mag ik u een advies geven? Zo ja, ga nooit met een elektrische auto op vakantie. Het is een regelrechte ramp. Al die mooie verhalen ten spijt. Of je moet van verschillende adrenaline-stoten houden! Tsjonge, vier passen ten spijt, hadden we bergop nog 10 km over in Jaén. De Volkswagendealer uit Jaén had ons geadviseerd om naar de Parador te rijden, want de lader van de dealer deed het niet… En daar, ja daar stond de enige lader van Jaén. De rit was niet ver, maar wel naar het hoogste punt van de stad….

Toen ik, terwijl mijn vrouw alle moed op een fijne vakantie al had opgegeven, naar VW in Veenendaal belde na een week stress kreeg ik Jeroen van de VW Veenendaal aan de lijn. Een type die zijn werk grondig en direct doet en van empathie nog nooit had gehoord. Nee, repatriëring door VW kan wel duizenden euro’s gaan kosten en dat zoekt u zelf maar uit. Daar bent u niet voor verzekerd. Goedendag! Het is dat dinsdag 21 september door de Verenigde Naties was uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede, Jeroen!

Het is eigenlijk een spannend verhaal om te vertellen als we straks weer thuis zijn. De Volkswagen heeft Spanje nu gezien en vanaf 3 oktober staat de auto op een oplegger richting Veenendaal. En wij? Wij vliegen met EasyJet of Ryanair, maar alles beter dan met een elektrische auto.

Op het moment dat ik deze column schrijft is het Lampegietersavond-feest achter de rug. Nee de nozems en/of het langharig werkschuw tuig uit Amsterdam zullen niet geweest zijn en er zullen ook geen auto’s al rollend van de markt af zijn gegleden en de portieken die in de 70-er jaren bescherming boden tegen de motor-met-zijspan van de politie zijn er ook al niet meer. Dat was nog eens spannend. Ik had het voordeel dat ik bij de familie van dokter Remme altijd een veilige haven had.

In het afgelopen jaar hebben Lokaal Veenendaal en de PvdA de wens uitgesproken om er weer een gezamenlijk feest van te maken met als start en finish ons aller Lampegiet.

Dinsdag was dan Prinsjesdag, gelukkig zonder de koets die na 5 jaren schuren nog niet de wonden van het uitbuiten van mensen met een andere kleur, slaven genaamd, kon verbloemen.

In Torre schijnt de zon en kun je de struikel- en valpartijen van ministers goed aan, zeker ook van dat demissionaire kabinet, dat denkt om in jeans of casual de strijd te winnen. Nee, dan Jeroen van de VW nog eens, die had het besluit al genomen voordat de argumenten op tafel lagen. Dat heet ‘voortvarend’…

door Hennie Bos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie