Afbeelding
Fotostudio 7

Echtpaar Michorius uit Veenendaal zeventig jaar getrouwd

22 september 2021 om 07:24 Mensen

VEENENDAAL Je hoort het niet vaak meer: mensen die zeventig jaar bij elkaar zijn. Bij het echtpaar Jan en Wil Michorius is dat toch echt het geval. Burgemeester Gert-Jan Kats kwam hen op 9 september zijn welgemeende felicitaties brengen, een gelegenheid waarvan Jan gretig gebruik maakte om mooie verhalen te vertellen over zijn tijd bij het Korps Mariniers.

door Arjan van den Berg

Zijn werk bracht hem naar alle uithoeken van de wereld, waardoor vrouw Wil soms alleen voor het gezin moest zorgen. Toen Jan in 1963 voor drie jaar naar Aruba werd uitgezonden, besloot zijn vrouw: dan gaan we mee. In die tijd vloog je niet snel heen en terug en ging alles nog per boot – een spannende tijd.

Het was bij terugkomst van een uitzending naar Indonesië dat Jan zijn toekomstige vrouw ontmoette in Zutphen. Terwijl zijn huis inmiddels vol zat met familie om hem welkom te heten, besloot hij toch nog even naar een dansgelegenheid te gaan om te zien of er ook vrienden van hem waren. Nog beter: hij zag er een vrouw die hem wel érg leuk leek en dat was wederzijds. Liefde op het eerste gezicht. Wil verzon er zelfs twee jaar bij haar leeftijd bij om wat ouder te lijken.

Inmiddels zijn we dus zeventig jaar verder en nog altijd zijn de geliefden aan elkaar gehecht. Regelmatig zijn de twee innig hand in hand op een bankje te zien, dankbaar terugkijkend op zoveel jaar samen. Het hele gezin, dat inmiddels uit vier kinderen, acht kleinkinderen en maar liefst vijftien achterkleinkinderen bestaat, heeft het 7 september op de trouwdag zelf in Scheveningen kunnen vieren met een zonovergoten barbecue. Twee dagen later kwam de burgemeester langs: nota bene op precies de dag waar het decennia geleden allemaal begon met die ene ontmoeting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie