Afbeelding
Gemeente Rhenen

Waled gekozen als nieuwe kinderburgemeester van Rhenen

14 september 2021 om 10:10 Politiek

RHENEN Waled Al Deyar Bakrle (11) uit Rhenen wordt de nieuwe kinderburgemeester van Rhenen. In de raadsvergadering van 28 september wordt hij officieel geïnstalleerd. Zijn benoeming is voor het schooljaar 2021–2022. In totaal reageerden zes kinderen op de advertentie. Met drie kandidaten werden gesprekken gevoerd en hieruit werd Waled gekozen.

De 11-jarige Waled zit op de Ericaschool in groep 7. Daar zit hij in de leerlingenraad. Zijn hobby’s zijn voetballen en lezen en hij zit op karate. Waled komt uit Syrië en woont al bijna 5 jaar met zijn ouders en zusje in Rhenen. Hij viel op door zijn enthousiasme en ambitie. Waled wil zich sterk maken voor de belangen van kinderen. 

Burgemeester Hans van der Pas: ,,Ik ben blij dat Waled de nieuwe kinderburgemeester van Rhenen wordt. Het is mooi dat we nu iemand met een andere achtergrond maar met hetzelfde enthousiasme en dezelfde inzet als onze eerste kinderburgemeester Mila gevonden hebben.”

CONTACT Waled wordt de tweede kinderburgemeester van Rhenen. Waar en wanneer hij in de publiciteit treedt zal in overleg met hem worden bepaald. Kinderen die in contact met Waled willen komen, kunnen dit doen door hem te mailen via kinderburgemeester@rhenen.nl.

TAKEN De kinderburgemeester brengt binnen de gemeente Rhenen de wensen en ideeën van kinderen onder de aandacht. Daarnaast heeft hij of zij een representatieve en ceremoniële functie. Dit betekent dat de kinderburgemeester aanwezig is bij activiteiten (voor kinderen) in de gemeente Rhenen. 

De lokale politiek speelt voor kinderen soms dichtbij huis en heeft invloed op hun leefwereld. Tegelijkertijd is het betrekken van kinderen bij de politiek niet zo vanzelfsprekend. Het aanstellen van een kinderburgemeester is een laagdrempelige manier om jonge kinderen kennis te laten maken met de lokale politiek. Zo worden kinderen meer betrokken bij de gemeente, democratie en politiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie