Afbeelding
BDUmedia
Column

Vrolijke vrijplaatsen

15 september 2021 om 16:30 Opinie

VEENENDAAL Schreef ik vorige week nog over ‘treurtrips’, Veenendaal heeft gelukkig ook een aantal vrolijke vrijplaatsen. Veenendalers die hier hun man of vrouw hebben ontmoet, hebben ongetwijfeld hun eigen rijtje, maar ik beperk me tot de prachtige parken in onze plaats.

Het ligt wat verscholen, maar ik kan een bezoek aan het groene hofje tussen De Palmen Grift-flats en de Grift aanbevelen. Onder andere te bereiken via de Judit-Passage. Zelfs veel oorspronkelijke Veenendalers zullen deze doorgang niet kennen. 

Op een zonnige dag is deze plek een charmante smeltkroes van culturen. Onder het motto ‘ik hoef geen tuin, ik deel een park’ ontmoet jong en oud, nieuw en oud-Veens elkaar hier in het parkje bij de voetbalkooi. Er wordt eten gedeeld en muziek zorgt voor vrolijke noten. 

Ook het iets verderop gelegen Stadspark biedt op zomerse dagen diezelfde gezelligheid. Maar dan op wat grotere schaal met picknicks en frisbee-battles. College en gemeenteraad zijn hier onlangs op bezoek geweest om een metamorfose te bespreken. Komt er meer sport, natuur of evenementen? 

De Gilbertzuil zal waarschijnlijk wel verdwijnen, maar voor mij is de hamvraag komt er wél of geen zwemstrand. De lokale SP heeft zich al eerder hard gemaakt voor het Stadsstrand. Misschien is een socialistische strijd voor een parkstrand een mooi vervolg. 

De skatebaan wordt in ieder geval al vernieuwd. Niet verwonderlijk als je ziet hoe intensief deze gebruikt wordt en hoeveel plezier gebruikers en toeschouwers hieraan beleven.

Ook in de buitenwijken van Veenendaal zijn er een paar prachtige parken die als zomerse ontmoetingsplek fungeren. Zo hebben zowel Veenendaal-West, Petenbos als Dragonder-Oost échte groene longen die dwars door de wijk lopen en daarmee oprecht vrolijke vrijplaatsen zijn. 

Ook het Dragonderpark is zo’n pareltje. Zodra de Theeschenkerij van Buitenzorg bij het dierenparkje hier open gaat, heb ik m’n nieuwe wekelijkse wandeldoel gevonden. Want er gaat niets boven een zomerse dag in een park. Zo’n dag waarin je in het park blijft hangen tot zelfs de muggen naar bed zijn.

door Jurgen Hillaert

Reageren? Mail naar veensteken@streekverkenner.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie