Afbeelding
Gemeente Veenendaal

College gaat opnieuw kritisch kijken naar beheersmaatregelen financiële risico’s

17 oktober 2021 om 12:00 Politiek

VEENENDAAL De gemeente moet beter omschrijven waar zij financiële risico’s loopt. De Rekenkamercommissie heeft gekeken naar de Planning en Control-documenten. Enkele raadsfracties hadden vragen over de beheersmaatregelen die de gemeente treft. Het was hen opgevallen dat deze over de jaren terugkomen en vaak met dezelfde risico-inschatting. Dat wekt de indruk dat de beheersmaatregelen geen of weinig effect hebben.

Deze beheersmaatregelen komen uit een risicoanalyse en zijn bedoeld om in te kunnen grijpen zodra een risico op doorlooptijd, kosten en draagvlak optreedt. Veenendaal is niet wettelijk verplicht deze maatregelen te nemen. De Rekenkamercommissie constateert echter dat sommige maatregelen alleen een uitleg van de situatie geven of een algemene formulering zijn. 

De ChristenUnie had het college om een reactie gevraagd. Burgemeester en wethouders geven nu aan opnieuw kritisch naar het proces te kijken en willen een verantwoordelijke medewerker aanwijzen die de risico’s zal monitoren. Daarnaast wil het college onder andere een splitsing maken tussen structurele en incidentele risico’s en blijft het verder streven naar continue verbetering van de kwaliteit en informatiewaarde van de bekeken Planning en Control-documenten 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie