Cultuurprijsuitreiking in 2019
Cultuurprijsuitreiking in 2019 Hennie Henzen

Kandidaten gezocht voor Cultuurprijzen

16 oktober 2021 om 12:16 Evenementen

VEENENDAAL Er kunnen weer kandidaten worden aangemeld voor de Cultuurprijs Veenendaal. Elke twee jaar wordt met de uitreiking van de Cultuurprijs Veenendaal de inzet gehonoreerd van een persoon, groep, club of instelling ter bevordering van kunst en cultuur in Veenendaal in de meest brede zin. 

De eretitel Cultuurvrijwilliger van het Jaar wordt toegekend aan een persoon die zich als vrijwilliger heeft onderscheiden in het stimuleren van het plaatselijke culturele leven. Met deze onderscheiding  wil de gemeente Veenendaal onderstrepen dat dat zonder de inzet van vrijwilligers een bloeiend en bruisend cultureel leven niet mogelijk is. In 2019 won de organisatie WET (Werkgroep Educatieve Theatervoorstellingen) de titel. De Cultuurprijs Veenendaal ging toen naar Suzanne Visscher. 

Zowel de Cultuurprijs Veenendaal als de eretitel Cultuurvrijwilliger worden toegekend aan personen, groepen, clubs of instellingen die daar door de bevolking voor worden aangemeld. Kandidaten kunnen tot 1 december worden voorgedragen.

UITREIKING De Cultuurprijs Veenendaal en de Cultuurvrijwilliger van het Jaar worden uitgereikt tijdens het Cultuurfeest op 11 februari 2022 in Theater Lampegiet. De Cultuurprijs en de Cultuurvrijwilliger zijn initiatieven van de gemeente Veenendaal en de Stichting Kunstplatform Veenendaal. 

Kandidaten voor de onderscheidingen kunnen worden voorgedragen met het aanmeldingsformulier op www.kunstplatformveenendaal.nl. Iedere inwoner van Veenendaal kan voor beide titels een of meer kanshebbers nomineren. Dit kan tot 1 december. Een jury gaat daarna de voordrachten bekijken om uiteindelijk voor beide titels tot drie genomineerden te komen. Een week voordat op vrijdag 11 februari de winnaars bekend worden gemaakt, worden de kanshebbers bekend gemaakt. Tijdens de feestelijke avond zelf, door iedereen te bezoeken, wordt duidelijk waarde titels Cultuurprijs 2020/2021 en Cultuurvrijwilliger van het Jaar 2020/2021 naar toe gaan.

GELDBEDRAG Aan beide titels is een geldbedrag verbonden van 500 euro. De winnaar van de Cultuurprijs Veenendaal ontvangt daarnaast een sculptuur, vervaardigd door kunstenaar Frank Boogaard uit Veenendaal. ,,Het tweejaarlijkse Cultuurfeest in Theater Lampegiet, waar kunst- en cultuurliefhebbers uit Veenendaal bijeen komen, is erg in trek,’’ laat de organisatie weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie