Afbeelding
Loek Buter

Tweede plaats voor Schoenmakerij Paul den Ouden

14 maart 2023 om 14:35 Zakelijk

VEENENDAAL Uit honderd inzendingen hebben klanten en collega’s uit het hele land Schoenmakerij Paul den Ouden in Veenendaal verkozen tot op één na beste Schoenmakerij van het Jaar. De jaarlijkse verkiezing was op de Dag van de Schoenmaker, afgelopen maandag op de vakbeurs in Nieuwegein. Een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. 

,,Wij zijn klanten en collega’s ontzettend dankbaar voor hun voordracht. Dat is het mooiste aan deze verkiezing. Niet eens zozeer het winnen van de tweede plaats”, aldus Paul den Ouden. ,,Vorige maand bleken we met twee andere schoenmakerijen te zijn genomineerd. Een aantal jaren geleden wonnen we brons in de competitie voor Beste Schoenmaker.”

VAKWEDSTRIJDEN

Extra mooi is dat twee medewerkers, Louis Termaten en Dolf Kramer, eveneens zilver in de wacht sleepten op de jaarlijkse vakwedstrijden. De deelnemers moesten een individuele reparatieopdracht uitvoeren. De resultaten werden tijdens hetzelfde schoenmakersevenement bekendgemaakt. 

,,Louis is pas 16 jaar en de jongste leerling op de schoenmakersopleiding in Utrecht. Hij werkt daarnaast bij ons en begon ooit als zaterdaghulp. Een zeer nauwkeurige, serieuze en talentvolle schoenmaker. En daardoor een voorbeeld voor een nieuwe generatie.” Paul den Ouden kan altijd leerling-schoenmakers gebruiken, als uitbreiding van zijn negenkoppige team. 

In kwaliteit is de Veenendaalse schoenmaker zogezegd een stap vooruit. Een ambachtelijk en tegelijk eigentijds bedrijf dat sterk in zijn schoenen staat. Al sinds 1935 zit de familie Den Ouden in het schoenmakersvak. In 1988 begon Paul voor zichzelf in winkelcentrum De Ellekoot. Negen jaar geleden volgde een verhuizing naar het centrum, in de Bernard van Kreelpoort. 

,,Dubbel feest dus, met de viering van ons 35-jarig jubileum in april. De afgelopen weken kwamen klanten ons al trakteren op gebak.”

EUROPESE VERZENDING

De specialiteit van Schoenmakerij Paul den Ouden is de reparatie van wandelschoenen. Zo’n 250 outdoorwinkels in de Benelux sturen dagelijks honderden wandelschoenen op naar Veenendaal. Zelfs gerenommeerde schoenfabrikanten als Meindl en Hanwag laten alle garanties uitvoeren door Paul den Ouden. ,,Zo hadden we pas een bestelling uit Jakarta. Meindl bleek in heel Indonesië geen geschikte schoenmaker te kunnen vinden!”

Jaarlijks wordt alleen al in Nederland 70 miljoen paar schoenen weggegooid. ,,Steeds meer mensen worden zich bewust van het duurzaamheidsaspect van reparatie. Daarnaast kiest men tegenwoordig sneller voor reparatie uit financiële overwegingen. Waarom een kostbaar, degelijk en geliefd stel wandelschoenen vervangen door nieuwkoop als veel goedkopere reparatie net zo lonend is?”

Paul den Ouden heeft twee websites: www.pauldenouden.nl (winkel) en www.deschoenmaker.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Schoenmakerij Paul den Ouden. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie