Multimedia Center VeenendaalBrouwersgracht 234 in Veenendaal0318-83 02 20info@mmcveenendaal.nlwww.mmcveenendaal.nl
Multimedia Center VeenendaalBrouwersgracht 234 in Veenendaal0318-83 02 20info@mmcveenendaal.nlwww.mmcveenendaal.nl Multimedia Center Veenendaal
De Computerspecialist

Houd je computer in topconditie

28 februari 2023 om 15:32 Zakelijk

VEENENDAAL Een auto die nooit de garage ziet, gaat op den duur kuren vertonen. Achterstallig onderhoud kan bovendien bestaande technische mankementen verergeren, met alle gevolgen van dien. Datzelfde geldt ook voor computers. Multimedia Center Veenendaal houdt je desktop, laptop, tablet en smartphone in topconditie. Voor veilig en zorgeloos gebruik.

,,Kies voor een APK of een onderhoudsbeurt of een combinatie van beide. Een kleine of een grote beurt, net wat de klant wil”, zegt medewerker Tom van MMC Veenendaal. ,,Wij raden eenmaal per jaar een kleine beurt aan en om het jaar een grote.”

APK

Bij oudere pc’s is het verstandig om minimaal een keer per jaar een APK te laten uitvoeren. Een systeem op leeftijd wordt snel traag door verouderde schijven. Voor tablets en smartphones geldt in principe hetzelfde als voor computers.

Een APK uitvoeren duurt ruim een kwartier, dus de klant kan hier meestal op wachten in de winkel. ,,De computer wordt dan gecontroleerd op snelheid, veiligheid en staat van het apparaat. Uit de keuring rolt een uitgebreid rapport met een vrijblijvend advies. Daarna is het aan de klant om te kiezen welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.”

KLEINE OF GROTE BEURT

Wat omvat een kleine beurt? Het verwijderen van malware, spyware en virussen, het aanscherpen van de virusbeveiliging, Windows-defecten herstellen, trackers, overbodige opstartprogamma’s, vreemde browserextensies, vreemde notificaties en tijdelijke bestanden wissen, verouderde drivers updaten en schijfopruiming.

Een grote beurt is hetzelfde als een kleine, met als extra het bijwerken van de BIOS (de software van het moederbord; het ‘hart’ van de computer). Bovendien is de virusscan grondiger dan bij een kleine beurt. Bij een grote beurt maken de technici van MMC Veenendaal de laptop of pc ook vanbinnen en vanbuiten schoon.

Een goed onderhouden computer heeft meer geheugenruimte, is sneller, veiliger en stabieler. ,,Het is ook verstandig om de binnenkant te laten reinigen van stof. Stofophoping kan voor kortsluiting zorgen. Doe het niet zelf met een stofzuiger, want de haartjes van de zuigmond kunnen kortsluiting veroorzaken. Daarom gebruiken wij professionele apparatuur die geschikt is voor deze werkzaamheden.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Multimedia Center Veenendaal, Brouwersgracht 234 in Veenendaal, tel. 0318-830220, info@mmcveenendaal.nl, www.mmcveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie