Mariëlle Oosterbeek helpt vastgelopen individuen en teams die willen werken aan ontwikkeling.
Mariëlle Oosterbeek helpt vastgelopen individuen en teams die willen werken aan ontwikkeling. Zaak van Zien

Jezelf zien, zoals je werkelijk bent

1 maart 2023 om 16:30 Zakelijk

VEENENDAAL Heb je het gevoel dat je leven in onbalans is? Dat je vastloopt in je werk of thuisomgeving? Mariëlle Oosterbeek helpt je om dichter bij jezelf te komen en milder te zijn voor jezelf en anderen. Haar Veenendaalse coachingspraktijk Zaak van Zien draait om zien en gezien worden.

Marielle Oosterbeek geeft supervisie en intervisie aan hulpverleners en individuele coaching en teamcoaching aan mensen die willen werken aan ontwikkeling.

Vanuit de samenleving, de opvoeding en de werkgever kan druk worden ervaren. ,,Wat doe je daar mee? Doe je bepaalde dingen omdat je dat voor jezelf wilt of voelt het als opgelegd door anderen? Word je dan echt gezien door je collega’s of je partner? En laat jij ook jezelf zien? Het gaat om perspectief; hoe je naar jezelf en anderen kijkt en handelt.”

RUST

Zaak van Zien onderzoekt met jou wat de gewenste situatie is. En vervolgens de weg ernaartoe. ,,Soms zijn zaken niet op te lossen. Dan kunnen een nieuwe kijk op de toekomst en een nieuwe levenshouding helpen. Ik gun mensen acceptatie en mildheid, naar jezelf en je omgeving toe.” In het brengen van rust ben je zelf het middel. ,,Hoe is de interactie met anderen? Heb je daar invloed op? Ken je eigen overtuigingen, diepe waarden en vormende ervaringen. In de coaching ontrafel ik dit samen met jou, zodat je het vervolgens de plek kunt geven die jij wil dat het heeft. Verdriet, teleurstelling en lijden horen bij het leven. Dit doorleven kan helend werken en je krachtig maken, zodat je staande kan blijven. Als er spanningsklachten ontstaan, weet dan dat actie geboden is. Voordat je in een burn-out of zware depressie belandt.”

GROEPSDYNAMIEK

Ook een team kan vastlopen in of worstelen met de onderlinge samenwerking. Wordt er geklaagd of geroddeld, vallen teamleden uit wegens overbelasting, ontbreekt er verbinding? In zulke gevallen helpt Mariëlle teams om elkaar weer te vinden, om te ontdekken waar wensen en krachten liggen. Dan ontstaat een nieuwe groepsdynamiek, waarin het onderlinge vertrouwen en de verbindingen groeien en het team zich verder gaat ontwikkelen. 

MARIELLE ALS COACH

Haar werkwijze is eerlijk en transparant. ,,Enerzijds stel ik mij open en ontvankelijk op, anderzijds durf ik scherpe vragen te stellen en kritisch te spiegelen. Ben je een doener, dromer, denker of beslisser? We sluiten aan bij wat past bij jouw manier van ontwikkelen en leren.”

Coachingsgesprekken kunnen plaatsvinden op de praktijk, in het bos (wandelcoaching) of online plaatsvinden. Meer informatie over Marielle en haar werkwijze op zaakvanzien.nl, of bel met telefoonnummer 06-44984512.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 1 maart februari van deze krant.

Marco Diepeveen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie