Afbeelding
Co Keulsta

Carbogen Amcis schenkt Bombardon terras

20 mei 2022 om 12:18 Zakelijk

VEENENDAAL ,,Een speciale Goede Doelen Commissie van ons bedrijf geeft regelmatig aan lokale instellingen en aan mensen met een beperking een schenking in de vorm van materiaal”, vertelt Annette van Carbogen Amcis. Zij zit in de Goede Doelen Commissie en de directie laat hen vrij om zelf het goede doel te zoeken. ,,We dachten dat Reinaerde De Bombardon wel weer eens aan de beurt was.’’

door Co Keulstra

Eerder schonk Carbogen Amcis al een mooie driewieler aan Bombardon. ,,Nu had Reinaerde de Bombardon een terras nodig. De stoeltjes hadden ze al, dus hebben wij samen met Van de Garde uit Opheusden zes tafeltjes en mooie parasols geregeld. Ze zijn in september vorig jaar verhuisd van de Achterkerkstraat naar het Lampegietplein en hebben daar een mooi zichtlocatie gekregen. Dus het terras was meer dan welkom.”

Carbogen Amcis maakt al jaren deel uit van de industrie in Veenendaal en is gevestigd aan de Nieuweweg. Zij bieden geneesmiddelenontwikkeling en commercialiseringdiensten aan de farmaceutische en biofarmaceutische industrie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zwitserland. Annette vervolgt: ,,Het is een potje met geld dat door het personeel apart is gezet en wij mogen daar lokale goede doelen mee steunen.”

ZICHTBAAR Cora van der Poel werkt al ruim 32 jaar voor Reinaerde: ,,Hier aan de Kerkewijk zijn we nu veel beter zichtbaar. Er komen veel mensen langs lopen en ook fietsers zetten zich regelmatig op het terras om koffie (met lekkers) te drinken of te lunchen. We hebben een eigen bakkerij waar koek en (appel)taart wordt gebakken die al beroemd zijn in Veenendaal en omstreken. We leveren dan ook veel lekkers aan het bedrijfsleven. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het terras en de mensen komen ook even binnen om naar de spulletjes uit eigen atelier te kijken. Ook bestellen ze nog steeds koffie to go.”

CENTRAAL Reinaerde De Bombardon heeft nu een centrale plek in Veenendaal van waaruit cliënten nog meer voor hun omgeving kunnen betekenen. Men herkent ze direct aan de uitstraling en de vriendelijke benadering. Reinaerde De Bombardon heeft zicht steeds meer ontwikkeld van een winkel met ateliers waar mensen met een beperking werken naar echt meedoen in Veenendaal. 

De nieuwe locatie naast hun samenwerkingspartner Theater Lampegiet biedt voor cliënten een plek waaruit ze naar verschillende plekken in het centrum klussen gaan doen. Er is een PostNL-punt, een koffiecorner en ze verkopen producten gemaakt door cliënten in verschillende ateliers van Reinaerde. Daarnaast is het een uitvalbasis om klussen in de nabije omgeving te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie