Jury PKVW op bezoek in het i-centrum Veenendaal-oost
Jury PKVW op bezoek in het i-centrum Veenendaal-oost OVO

Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost genomineerd voor prijs Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022

4 mei 2022 om 10:56 Zakelijk Deel je nieuws

Voor de prijs “Beste bouwproject met Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat 2022” zijn drie organisaties genomineerd. De jury ging op locatiebezoek bij deze genomineerden: Servatius Wonen & Vastgoed, Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost Beheer B.V.(OVO) en Woonstad Rotterdam.

OVO heeft zich van het begin af aan ingezet om het PKVW tot een succes te maken. Als publiek-private onderneming slaagt zij er in om samen met de in Veenendaal-oost opererende ontwikkelaars en bouwbedrijven alle woningen en appartementen het PKVW-certificaat te laten krijgen.

Het deelplan ‘Buurtstede’ heeft in 2020 het certificaat Veilige Wijk gekregen. Alle ongeveer 1.200 woningen zijn gecertificeerd met het certificaat Veilige Woning. In het deelplan ‘Veenderij’ zijn tot nu toe ruim 700 woningen gerealiseerd en van het certificaat Veilig Woning voorzien. Als dit deelplan volgend jaar klaar is, krijgt dit bij een positieve inspectie ook het certificaat Veilige wijk. Wat dan nog rest, is het deelplan ‘Groenpoort’ met een capaciteit van bijna 1.000 woningen. Hiervoor zijn de voorbereidingen in volle gang.

ENKABO adviesbureau uit Veenendaal heeft Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost voorgedragen voor deze prijs. De winnaar wordt 29 juni bekendgemaakt op de Veilig Wonen Dag in Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie