Renate, Christine, Anneke en Gijs van groente- en fruitspecialist Gijs van de Hoef.
Renate, Christine, Anneke en Gijs van groente- en fruitspecialist Gijs van de Hoef. Lilian van Kesteren/Catch The Wave Concepts

Gijs van de Hoef, al 40 jaar groenteboer met een missie

25 januari 2023 om 12:58 Winkels

VEENENDAAL Het is alweer 40 jaar geleden dat Gijs van de Hoef zijn winkel in de Ellekoot opende. Inmiddels is de groente- en fruitspecialist er niet meer weg te denken. Gijs verstaat zijn vak, dat voel je direct als je zijn zaak binnenloopt. Je koopt er groenten, fruit en complete maaltijdboxen, warm en koud bereid. Alles zo puur en eerlijk mogelijk. De missie van Gijs en zijn team: gezond eten toegankelijk maken voor een groot publiek. 

De ouders van Gijs hadden een groentezaak in Amersfoort en de liefde voor het vak werd Gijs met de paplepel ingegoten. Hij was pas 22 toen hij een winkel aan de Jan Steenlaan in Veenendaal opende. In 1980 trouwde Gijs met zijn grote liefde Anneke die toen haar baan als onderwijzeres opzegde om ook in het bedrijf te stappen. Wel zo gezellig. ,,Inmiddels hebben we zo’n 30 enthousiaste medewerkers in dienst, van winkelmedewerkers tot koks”, vertelt Anneke. ,,Christine en Renate, twee van onze drie dochters, besloten enige jaren geleden mee te ondernemen en de zaak ook in de toekomst voort te zetten. Wat de grootste overeenkomst is tussen Gijs, de meiden en mij? We zijn allemaal ontzettend leergierig en gedreven!”

SAMENSPEL Gijs herinnert zich de beginperiode van de Ellekoot nog goed. ,,Het winkelcentrum had in 1982 nog het meeste weg van een grote bouwput. Naast onze zaak opende in eerste instantie alleen Albert Heijn de deuren. De ontwikkeling van Veenendaal West liep door de recessie op de woningmarkt enorme vertraging op. Dat was een uitdagende periode, maar onze klanten wisten ons te vinden. Sinds die beginjaren werd de zaak meerdere keren grondig verbouwd. Enerzijds om te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten, anderzijds om te kunnen aanbieden waarin wij geloven. Wij groeiden de afgelopen 40 jaar met onze klanten mee en zij met ons.”

VISIONAIR Gijs neemt een slok van zijn thee en geeft het woord aan Anneke, volgens hem de visionair van het bedrijf. Anneke glimlacht om die benaming. ,,De wereld van voeding is altijd in beweging en we raken nooit uitgeleerd. Productinnovatie neemt een belangrijke plaats in bij ons. Dat wij middenin de Foodvalley zijn gevestigd, vinden we heel leuk. Wij laten ons graag inspireren door de meest recente ontwikkelingen. Dat bepaalt de koers die we varen en we gebruiken het bij het bedenken van nieuwe producten. We willen gezonde voeding op een heel toegankelijke wijze bij onze klant te brengen. We staan achter onze producten, achter ons verhaal en ik denk dat onze klanten dat voelen.”

Wat maakt voor Gijs dat zijn werk na 40 jaar nog elke dag leuk is? ,,Het contact met mijn klanten”, zegt hij. ,,Ik ben ze met mijn kennis graag van dienst. Hier kan ik alle aspecten van mijn vak uitoefenen. Gezond leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen je graag op weg. Welkom!”

Dit artikel wordt u aangeboden door Gijs van de Hoef. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie