Afbeelding
Pieter Vane

Creatief hergebruik in pop-up store Veenendaal4Fair

16 mei 2022 om 07:25 Winkels

VEENENDAAL In de pop-up store Veenendaal4fair aan de Passage 24 werden op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei (World Fairtrade Day) ‘unieke producten van restmaterialen’ verkocht. ,,Wij zijn tegen verspilling. Ook van restmaterialen als stoffen, reclamedoeken en banners.” Daarom verkopen de deelnemers van het CirculairAtelier van Veenendaal4Fair hun zelfgemaakte producten.

Het pand ligt tegenover het Trefpunt#duurzaam, waar Veenendaal4Fair onder meer het naaiatelier heeft. Marloes van Zelm maakt bijvoorbeeld van rollen textiel of kant-en-klare producten met foutjes weer herbruikbare artikelen zoals servetten, placemats en andere nuttige zaken. De 25-jarige werkte enige tijd in Veenendaal bij de Bombardon, werkte vervolgens in een naaiatelier en besloot te proberen met de opgedane ervaring zelfstandig verder te gaan. 

In de pop-up store hangen aan de wand ook diverse kledingstukken vervaardigd door de eveneens 25-jarige Sabine Heijnen. Zij komt oorspronkelijk uit de toeristische sector, maar twee jaar terug koos ze er voor wat anders te gaan doen en ging aan de slag met gekregen en gekochte kleding, die ze vervolgens naar eigen inzicht vermaakte. ,,Ook van deels versleten kleding is nog wel iets te maken” stelt Heijnen en liet enige van haar producten zien. Van een gewoon wielershirt bijvoorbeeld werden de zakken weggeknipt en nu is het shirt als blouson te dragen.

Andere kledingstukken werden bewerkt met textielverf en bleekmiddel wat een zeer eigentijdse look geeft. Heijnen vindt haar doelgroep vooral bij mensen die eens een keer iets anders willen dragen dan het ‘geijkte’ en draagt daarnaast het fair trade concept een warm hart toe. Verder in de pop-up store zijn artikelen te zien, vervaardigd in het naaiatelier aan de overzijde van de Passage.

Heijnen onderhoudt zich met een bezoeker. In twee dagen tijd hebben ze ongeveer vijftig bezoekers gehad, vertelde ze.
De kledinglijn van Sabine Heijnen.
Veelkleurige servetten en placemats vervaardigd door Marloes van Zelm.
De kledinglijn van Sabine Heijnen.
Tassen gemaakt van een banner van uitgever BDU Media.
Een hippe schoudertas van gerecycled materiaal.
Spijkerstof: overal voor te gebruiken, opbergbakjes voor juwelen, pennenbakjes en meer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie