Zwemtijd checken en op naar de wielrenfiets bij Triatlon Veenendaal
Zwemtijd checken en op naar de wielrenfiets bij Triatlon Veenendaal Stichting Triathlon Veenendaal

39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal op 27 augustus 2022

19 juni 2022 om 17:45 Sport Deel je nieuws

VEENENDAAL “Het ziet er naar uit dat we weer een ouderwets gezellige triatlon mogen organiseren,” aldus Frits Beckerman, bestuursvoorzitter van de Veenendaalse triatlon. Het duurt nog minder dan tien weken voordat een van Veenendaals grootste sportevenementen weer van start gaat.

“De 39e Prins Petfoods Triathlon Veenendaal is op 27 augustus 2022,” aldus Beckerman. “Met die datum zitten we een week na het begin van de basisscholen. We kunnen dan vermoedelijk over meer vrijwilligers beschikken. Onze triatlon wordt gedragen door een groot vrijwillligerscorps. Dat  hebben we hard nodig. In de evaluaties krijgen we ook veel terug dat we over een vriendelijk en enthousiast vrijwilligerscorps beschikken. We proberen daarom zuinig te zijn op onze vrijwilligers.”

Surfvijver

Vorig jaar moest de organisatie uitwijken naar alternatief zwemwater. Frits Beckerman zegt daarover: “We zijn heel blij met de medewerking en samenwerking van betrokken partijen om het zwemparcours in de Grift te mogen leggen. Ook voor publiek, dat er vorig jaar eigenlijk niet mocht zijn, was het bruggetje over de Vaart ons eigen stukje Barthlehiem. Maar de deelnemers hebben toch in meerderheid gezegd de voorkeur te hebben voor de surfvijver. Bovendien ziet het er naar uit dat we weer langs het hele parcours publiek kunnen toelaten, dus het wordt weer gezellig.”

Zwemprogramma

Het programma ziet er in grote lijnen weer hetzelfde uit als de 38e editie. “We beginnen om 9 uur met de scholieren- en jeugdtriatlon, over een zestiende deel van een hele triatlon. Behalve jeugdtriatleten kunnen ook de middelbare scholieren meedoen. Na de jeugd en scholieren starten de series over de Olympische afstand. Voor die afstand moet je toch echt wel zijn getraind, evenals voor de series die daarna komen, de kwart triatlon. Dat onderdeel heeft een korter zwemprogramma. Tenslotte eindigt de dag met een aantal series over een achtste triatlon,” aldus Beckerman. “Natuurlijk is het ook nog mogelijk om in een trio deel te nemen, waarbij de ene atleet zwemt, de ander fietst en de derde loopt. Trio’s zijn welkom bij de kwart en achtste triatlon.”

Atleten die willen meedoen aan de oudste triatlon van Nederland kunnen zich inschrijven via: https://www.triathlonveenendaal.nl/.../inschrijven.html .

Jeugd en scholieren kunnen zich inschrijven voor de 1/16e: https://www.triathlonveenendaal.nl/nl/deelnemers/scholierentriathlon.html

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie