29 mei 2022 om 06:38 Sport Deel je nieuws

Goedendag beste mensen, zoals jullie misschien wel wisten was ik 28-05-2022 namens VVA Achterberg en ondertussen zelf ook aangestoken als VVA-supporter, te gast bij SVF Cothen.

Samen met de vele supporters voelde het als een thuiswedstrijd.

Behalve dan de ondergrond, zelfde als bij SV Panter, gras.

Arie had o.a. een drone meegenomen en dat leverde schitterende beelden op.

Ik mocht de beelden van Arie gebruiken voor in het filmpje voor aanvang, waarvoor grote dank Arie.

We begonnen gelijk goed aan de wedstrijd en in de 13e minuut maakte Wesley van Beijnum de 0-1.

Van de voorsprong mochten we niet lang genieten en in de 15e minuut maakte SVF middels een schitterende afdraaiende boogbal

de 1-1.

Met 1-1 stand gingen we rusten.

Ja de tweede helft was VVA eigenlijk heer en meester.

Ik denk dat er in de rust wel het één en ander gezegd is door Dennis Koorn, want vooral de bal- en handelingssnelheid van VVA kon ondanks het stroperige gras wat hoger.

In ieder geval stond het de tweede helft beter bij VVA.

Tot de 31e minuut, toen viel er aan VVA kant een rode kaart.

Toen werd het knokken voor een goed resultaat.

Gelukkig hebben we Rick Degenaar nog, die zelfs op 50 procent nog van grote waarde kan zijn voor VVA.

Rick was namelijk niet helemaal wedstrijdfit.

In de 48e minuut van de film mag Rick een vrije trap nemen, en dat leverde een doelpunt, en een enorme ontlading op, 1-2.

SVF Cothen drong erg aan en iedereen dacht dat er in de 55e minuut van de tweede helft een strafschop zou komen voor SVF Cothen.

Er was namelijk voor de VVA goal een enorme scrimmage van spelers, en een mogelijke handsbal.

De scheidsrechter dacht echter ‘’ik wil ook wel weer eens een keer naar huis’’ en floot, niet voor de penalty, maar voor het einde van de wedstrijd.

Door de 1-2 winst is VVA Achterberg officieus kampioen.

Ja en toen was er een enorm volksfeest door iedereen uit Achterberg en omstreken, en bleef het nog lang onrustig op sportpark de Nieuwe Kamp.