Gigi Mulders, Maureen Eggink, Anouk van Beek, Anna de Jong, Evy de Vries, Caitlin Trzupek, Esmee van Beek, Puck van Ginkel en Yarah Mohr
Gigi Mulders, Maureen Eggink, Anouk van Beek, Anna de Jong, Evy de Vries, Caitlin Trzupek, Esmee van Beek, Puck van Ginkel en Yarah Mohr Lotte Heij

Mooie uitslagen voor Turnclub P.i.T tijdens toestel finales

16 mei 2022 om 21:58 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stonden de toestelfinales op het programma in Culemborg. Het was een gezellig drukke dag met veel P.i.T turnsters die een finale plek hadden behaald.

Esmee van Beek, Yarah Mohr, Puck van Ginkel, Evy de Vries, Gigi Mulders, Anouk van Beek en Maureen Eggink mochten weer vroeg in Culemborg verschijnen. 

Op vloer lieten Gigi en Esmee zien waarom zij geplaatst waren en werden beide dan ook beloond met een gouden medaille. Puck eindigde net naast het podium op een vierde plek en voor Maureen pakte het cijfer niet uit zoals we gehoopt hadden. De 7e plek was voor haar. 
Balk ging niet vlekkeloos vandaag, maar desondanks waren de uitslagen verrassend! Yarah en Puck mochten hier dan ook het brons voor ophalen. Evy was op een missie en had zich vastgebeten in de radslag op balk. Deze lukte en ondanks één andere val was het een strakke oefening. De 4e plek was voor Evy net als voor Gigi. Esmee eindigde op dit toestel op de 5e plek. 
Vier finales werden er geturnd op sprong en niet onverdienstelijk. Goud voor Maureen en Gigi, zilver voor Esmee en brons voor Yarah. 
Op brug mochten Gigi, Esmee en Anouk laten zien wat zij hier waard zijn. Een lastig onderdeel waar een foutje snel gemaakt is. De vierde plek was voor Gigi, Esmee eindigde als vijfde en Anouk achtste.

Kristina Buda mocht de dag afsluiten. Zij had zich onverwachts geplaatst voor de vloer finale. Een lange zit waar ze in de tweede ronde alles heeft gegeven met zelfs nieuwe elementen erin. De lange tijd wachten wat hier vervolgens op volgde is niet voor niets geweest. Een hele mooie zilveren medaille werd bij Kristina omgehangen. 

Een lange, gezellige dag waarin de resultaten er mochten zijn voor P.i.T! Met nog één wedstrijd op de agenda zijn de rayon wedstrijden geweest en kunnen we weer bouwen voor volgend seizoen.

Kristina Buda
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie