Niemand die het beter kan vertellen dan Christine van den Ham
Niemand die het beter kan vertellen dan Christine van den Ham eigen foto

VMBO-leerlingen van Het Perron krijgen les over geweld tegen vrouwen

5 december 2021 om 16:44 Sport Deel je nieuws

Afgelopen week hebben twee VMBO-klassen les gekregen over geweld tegen vrouwen en meisjes. De lessen zijn onderdeel van de 16-daagse wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen, ‘Orange the World’.

 ”Geweld tegen vrouwen en meisjes is vaak onzichtbaar. Vaak durven zij er niet over te praten. Door het bespreekbaar te maken, kan er vroeg worden ingegrepen,  kunnen we het misschien zelfs voorkomen. Iedereen moet daarin zijn of haar rol pakken,” zegt Christine van den Ham, die de les verzorgde. Zij is docente Nederlands op Het Perron en lid van Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal. De inmiddels 25 jarige serviceclub voor vrouwen organiseert en coördineert de campagne in Rhenen en Veenendaal, in samenwerking met beide gemeenten. 

Zichtbare stille markeringen van de campagne zijn de oranje verlichte Cuneratoren in Rhenen en de Van Kreelpoort en Het Perron in Veenendaal. De campagne eindigt op 10 december, de dag van de rechten van de mens. Meer weten? Ga dan naar www.orangetheworld.nl. Via deze site kun je je ook medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen verklaren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie