Diona van Daalen is de nieuwe uitbaatster van de Theeschenkerij van Buitenzorg
Diona van Daalen is de nieuwe uitbaatster van de Theeschenkerij van Buitenzorg Co Keulstra

Theeschenkerij Dierenkamp in nieuw jasje

25 maart 2023 om 17:24 Recreatie

VEENENDAAL De Theeschenkerij van Buitenzorg is gelegen in het Dragonderpark, bij het dierenkampje van Buitenzorg. De dagbesteding groep van Zideris zorgt voor de bediening van koffie met lekkers tot heerlijke lunchgerechten. Vanaf zaterdag 11 maart tot en met 1 april was de theeschenkerij gesloten vanwege een verbouwing.

Diona van Daalen is de nieuwe uitbater van de theeschenkerij: ,,Graag wil ik een aantal dingen gaan aanpakken en anders gaan doen. Daar is even wat tijd voor nodig. Ik heb veel ervaring opgedaan in de horeca en ik heb ook een brede ervaring met dagbesteding, dus zit ik hier wel op de goede plaats. Vanaf 11 maart zijn we bezig om de theeschenkerij te restylen. Andere kleurtjes en het interieur wordt vernieuwd. Het krijgt een huiselijke inslag zodat als we straks per 3 april weer open gaan de bezoekers een warm welkom worden geheten. Ook gaan we werken aan een andere menukaart. Hiermee gaan we eerst proefdraaien en oefenen met cliënten en vrijwilligers. Dat is ook gelijk de reden om even gesloten te zijn. We gaan ook werken met een eigen verse soep. Op de andere locatie van Buitenzorg Ruiseveen worden groentes gekweekt in de eveneens vernieuwde buitentuin, daar gaan we natuurlijk gebruik van maken.”

De mensen van Zideris hebben hier een leuke dagbesteding. Zij serveren de gerechten en houden de tafels netjes. Met de juiste begeleiding kunnen zij nog veel betekenen voor de samenleving. De feestelijke opening vindt plaats in het paasweekend en zijn er leuke dingen te beleven. ,,We gaan Paaseieren zoeken en beschilderen,” vervolgt Diona. ,,Ook zijn er plannen om in de schoolvakanties leuke activiteiten aan te bieden en een zomerfair te organiseren.”

Stichting Buitenzorg Beheer is in 1994 opgericht. De stichting ontplooit continue nieuwe activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De stichting beheert ook twee dieren parkjes. Overdag is iedereen welkom bij de geitjes, schapen, kippen en vele andere dieren die rondscharrelen aan het Ruisseveen en in het Dragonderpark. Vele opa’s, oma’s, papa’s en mama’s en (klein) kinderen komen regelmatig kijken. Mensen met een verstandelijke beperking zorgen als dagbesteding heel goed voor alle dieren, onder begeleiding van vrijwilligers.

,,De openingstijden zijn verruimd, zo gaan we van maandag tot en met vrijdag om 10.00 uur open en sluiten we om 17.00 uur”, gaat ze verder. ,,In de avonduren kunnen in de theeschenkerij besloten bijeenkomsten plaats vinden, zowel particulier als voor het bedrijfsleven tot 22.00 uur.”

De Theeschenkerij van Buitenzorg vindt men aan het Gersteveld 29b, bij het dierenparkje van Buitenzorg. Meer informatie vindt u bij: www.stichtingbuitenzorg.nl/theeschenkerij 

Mailen naar: diona@stichtingbuitenzorg.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie