Afbeelding
Pixabay

Mogelijk een samenspeeltuintje met pictogrammenbord in het Franse Gat

30 mei 2023 om 12:34 Politiek

VEENENDAAL Het Franse Gat krijgt mogelijk een pictogrammenbord bij een samenspeeltuintje. Deze toezegging kon wethouder Dylan Lochtenberg het CDA doen, die het idee inbracht bij de laatste commissievergadering.

,,Onlangs was ik bij de opening van een samenspeeltuintje in Wageningen. Een samenspeeltuintje is een speeltuin waar kinderen met en zonder beperking goed kunnen gaan samenspelen. Los van een verhard pad door de speeltuin voor de kinderen in een rolstoel, was ik enorm onder de indruk van een pictogrammenbord. Ik zag het ook echt voor me gebeuren. Een meisje dat niet kon praten, kon toch via dat pictogrammenbord in gesprek met een ander meisje. Het was heel erg mooi wat daar gebeurde. Zo’n pictogrammenbord is ook heel erg interessant voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed kunnen’’, vertelde Alies Katerberg van CDA Veenendaal.

INCLUSIEVER

Zij vroeg of de wethouder het concept samenspeeltuintje kent en om een speeltuin in Veenendaal om te toveren tot een samenspeeltuintje met een pictogrammenbord. ,,Het college omarmt dit initiatief. Binnen ons BOSS-beleid kijken we zo wie zo al naar al onze speelplekken om die inclusiever te maken. Voor één in het bijzonder zijn op dit moment vergevorderde plannen in het Franse Gat. Deze suggestie wil ik daar heel graag in meenemen. We gaan binnenkort daar het gesprek met de buurt over aan. Als het daar ook in warme aarde valt, dan gaan we dat daar zeker op een goede plek vormgeven’’, heeft wethouder Dylan Lochtenberg toegezegd.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie