Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e)
Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e) Fotograaf: Lauren Zwemer

Vijf kandidaten uit Veenendaal op SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

30 november 2022 om 12:18 Politiek

VEENENDAAL Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Gemeente Veenendaal is goed vertegenwoordigd met vijf kandidaten, namelijk Marco Verloop (8e), Dick Both (37e), Jelle Hooijer (42e), Roelof Bisschop (49e) en Peter Schalk (50e).  

Wethouder Marco Verloop (59), de nummer acht van de lijst, vindt het openbaar bestuur mooi en verantwoordelijk werk in het hart van de samenleving. Hij zet zich in voor de lokale en provinciale SGP tot het welzijn van alle mensen. ,,Met de Bijbelse boodschap, waarden en normen als basis voor al het handelen.”

De 45-jarige Dick Both stelt zich verkiesbaar omdat hij inziet dat de grote uitdagingen in de samenleving vaak provinciaal opgelost moeten worden. Met name het thema mobiliteit gaat hem aan het hart. ,,Dat doe ik als SGP’er, omdat ik me van harte verbonden voel aan een programma, gebaseerd op Bijbelse noties.”

,,De provincie Utrecht heeft een belangrijke rol in de realisatie en onderhoud van de infrastructuur”, aldus Jelle Hooijer (27), transportmanager en raadslid in Veenendaal. Ook hij hecht veel waarde aan het realistische mobiliteitsbeleid van de provinciale SGP-fractie. ,,Wat mij betreft mag ook het oosten van onze provincie beter bediend worden, betreft het wegbeheerders.”

Op de lijst is ook Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid namens de SGP, terug te vinden, waar hij onder andere de portefeuilles onderwijs en landbouw beheert. Ook heeft hij veel ervaring als raadslid en Statenlid. Hij steunt de SGP-Statenfractie omdat hij ziet hoe zij zich inzet voor rechtvaardig bestuur. 

Nog iemand die in het oog springt is lijstduwer Peter Schalk (61), SGP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer en ook lijsttrekker voor de volgende verkiezingen. Schalk: ,,Na de verkiezingen zullen de nieuwe leden van de Provinciale Staten de nieuwe Eerste Kamer verkiezen. De verkiezingen voor de provincie hebben dus een bijzondere waarde: ze tellen twee keer mee. Het zou bijzonder zijn als de SGP-fractie in de Provinciale Staten mag groeien. Dat heeft dubbel effect.”

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie