Fractievoorzitter Ben Hartholt schreef de brief aan prominente CDA-vertegenwoordigers.
Fractievoorzitter Ben Hartholt schreef de brief aan prominente CDA-vertegenwoordigers. CDA Rhenen

CDA Rhenen pleit voor aanstelling tweede bemiddelaar boeren

18 augustus 2022 om 07:32 Politiek

RHENEN Het CDA Rhenen/Achterberg/Elst pleit voor het aanstellen van een tweede bemiddelaar met boerenorganisaties. Nu staat oud-minister Johan Remkes voor deze taak, maar volgens de CDA-afdeling kan de discussie met boeren rond de stikstofproblematiek beter door twee personen worden uitgevoerd, waardoor de standpunten minder verhard overkomen.

Die bemiddelaar moet dan wel ,,draagvlak vanuit de agrarische sector” hebben. Dat staat in een brief die CDA Rhenen-fractievoorzitter Ben Hartholt het CDA-Rhenen heeft gestuurd naar prominente CDA-vertegenwoordigers. Wopke Hoekstra, politiek leider CDA, Tweede Kamerlid Derk Boswijk, Utrechts gedeputeerde Mirjam Sterk en Rhenens wethouder Bert Fintelman ontvingen deze brief van Hartholt.

ZOEKEN NAAR BALANS Hij stelt: ,,Met velen maken ook wij ons grote zorgen over de onrust en polarisatie rond de doelstellingen, middelen en werkwijze bij de aanpak van de stikstofproblematiek. Onze gemeente kent veel agrariërs en andere direct betrokkenen, waarbij de gevoelens van onmacht/verdriet/boosheid heel hoog zitten. Rentmeesterschap als kernwaarde verplicht ons tot het zoeken van een balans voor onze inwoners/agrariërs, de natuur, de economie en de grotere belangen van de wereld waarin wij leven.”

VERBINDEND Volgens de CDA-fractievoorzitter van het CDA in Rhenen ,,verontrust het ons zeer dat de tegenstellingen zo groot zijn dat sommigen in het uiten van de bezwaren de grenzen van veiligheid en respect voor elkaar uit het oog verliezen. Wij denken dat het samen zoeken naar oplossingen voor beheer, creatie en innovatie verbindend kan werken. In directe gesprekken met betrokkenen in onze gemeente bieden wij een luisterend oor, waarbij we in gezamenlijkheid oplossingsgerichte voorstellen verkennen en erkennen. Deze werkwijze van verbindend samenwerken willen we ook nadrukkelijk aanbevelen in de landelijke, provinciale en regionale aanpak.”

Tot slot stelt de zeer ervaren CDA-politicus: ,,Wij steunen de inhoud en de wijze waarop met name Derk Boswijk onze CDA-inbreng landelijk vertegenwoordigt. Ook hebben wij grote waardering voor de kritische beschouwingen en voorstellen van ons CDA-lid en oud landbouwminister, Cees Veerman.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie